30 d'octubre de 2008

Descarregar pdf

ACUP . COMUNICAT / La UdL convoca un minut de silenci per condemnar l'atemptat que ha provocat una vintena de ferits a la Universidad de Navarra  

L'acte -obert a tota la comunitat universitària i a la ciutadania en general- tindrà lloc aquest divendres les 12.00h a la plaça Víctor Siurana, davant de l'Edifici del Rectorat.

Així mateix, la UdL s'afegeix als comunicats de rebuig de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) i de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE).


COMUNICAT DE L'ACUP

En relació amb l'atemptat ocorregut avui a Pamplona, les universitats que formem part de l'Associació Catalana d’Universitats Públiques (Universitat de Lleida, Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Girona, Universitat Rovira i Virgili i Universitat Oberta de Catalunya) volem:

1. Condemnar, amb absoluta rotunditat, l'atemptat que ha tingut lloc aquest matí en el campus de la Universitat de Navarra a Pamplona;

2. Expressar la solidaritat i el suport amb els ferits d’aquesta acció violenta i totalment rebutjable, i també amb el rector i tota la comunitat universitària;

3. Renovar el compromís amb la democràcia i l’Estat de Dret, única barrera contra la barbàrie terrorista.

Les universitats que formem part de l’ACUP ens adherim al comunicat de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) de condemna i rebuig a l’atemptat i de suport a les víctimes, i convoquem a tota la comunitat universitària catalana a concentrar-se demà, divendres 31 d’octubre a les 12 del migdia, als campus i guardar un minut de silenci.


COMUNICAT DE LA CRUE

La Conferencia de Rectores de las Universidades Españolas desea manifestar su apoyo y solidaridad con los heridos en el atentado realizado esta mañana en la Universidad de Navarra, así como con sus familiares, amigos y compañeros, al igual que con todas las víctimas del terrorismo y la violencia.

La comunidad universitaria cree y defiende firmemente la libertad y la democracia, y se siente especialmente consternada por este ataque terrorista realizado en el seno de la Universidad de Navarra.

Como muestra de solidaridad y rechazo ante este acto criminal, y en defensa de la justicia y la convivencia, la Conferencia de Rectores de las Universidades Españolas anima a las universidades a mantener un minuto de silencio.


COMUNICAT DE LA XARXA VIVES

Davant l’atemptat perpetrat avui contra la Universitat de Navarra, la Xarxa Vives d'Universitats:
  1. Ratifica una vegada més el compromís de les universitats a favor de la pau i la total condemna i rebuig del terrorisme, que avui ha fet de la comunitat universitària de la Universitat de Navarra el seu objectiu. Aquest compromís es va certificar el 3 de maig de 2001 en l’acte «Les universitats per una cultura de pau».
  2. Expressa la seua solidaritat amb les víctimes de l’atemptat.
  3. Referma la seua defensa del dret a la vida, del ple exercici dels drets individuals  i de les llibertats públiques.
  4. Reivindica el compromís amb el diàleg i la no violència com a úniques vies per a la solució de qualsevol conflicte.