30 de novembre de 2006

Descarregar pdf

Un milió d’euros per posar en marxa el Centre de Cooperació per al Desenvolupament Rural


La Universitat de Lleida tindrà el primer centre de cooperació de Catalunya especialitzat en desenvolupament rural gràcies a la subvenció de prop d’un milió d’euros en tres anys que rebrà de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya (721.000) i de l’Ajuntament de Lleida (111.000). El futur Centre de Cooperació per al Desenvolupament Rural de la UdL, que pretén convertir-se en un referent internacional en aquest àmbit, suposa tanmateix el reconeixement de la tasca duta a terme en aquest sentit pel Centre de Cooperació Internacional de la UdL des què es va crear, al 1994, i en reforça la seua acció.

Amb la posada en marxa del Centre es vol impulsar la formació, la recerca i la transferència de coneixements i de tecnologia vinculades al desenvolupament rural de les societats més desafavorides del món, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones que les integren. Això suposarà treballar no només en l’àmbit agrari, ramader i forestal, sinó que també es tindran en compte altres camps prou importants com ara l’educació i la sanitat.

Així mateix, es pretén crear un fons documental de referència que inclogui el major nombre d’informació i documentació a l’entorn del món rural als països empobrits econòmicament i social, i que vindria a completar l’actual fons bibliogràfic del Centre d’Informació i Documentació per al Desenvolupament de la UdL. La subvenció servirà a més, per a contractar cinc persones que s’encarregaran de coordinar i donar suport a les diferents línies estratègiques del Centre de Cooperació per al Desenvolupament Rural.


Conveni per a la creació del Centre de Cooperació

fletxa-grisMés informació

Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament