3 d'octubre de 2005

Descarregar pdf

Dos projectes de la UdL seleccionats en la convocatòria de La Caixa d'ajuts a la recerca biomèdica


Un total de 26 grups de recerca de tot l'Estat han estat seleccionats dintre de la convocatòria d'Ajuts a la Investigació Biomèdica de La Caixa per realitzar projectes d'investigació en les àrees de neurociències i oncològia.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és potenciar la recerca bàsica i clínica sobre les malalties neurodegeneratives i l'oncologia a Espanya, tot reforçant la infraestructura material i humana dels equips científics que desenvolupen la seva activitat a l'Estat espanyol en aquests camps i, alhora, afavorir la difusió dels coneixements generats en benefici dels pacients.

Per zones geogràfiques, els 15 ajuts de l àrea de neurociències s'han adjudicat de la forma següent: 9 a equips de Madrid, 2 a Barcelona, 2 a Lleida, 1 a Las Palmas i 1 a Valladolid. Dels 11 equips d oncologia, 6 són de Barcelona, 3 de Madrid, 1 de Biscaia i 1 de Salamanca.

Mª del Carmen Espinet Mestre i Manuel Portero Espín són els investigadors responsables dels 2 grups de recerca de la Universitat de Lleida seleccionats dins la convocatòria d'Ajuts a la Investigació Biomèdica 2005 de l'Obra Social de La Caixa.

El grup de recerca dirigit per la Dra. Ma del Carmen Espinet Mestre treballarà en la determinació de la capacitat del proNGF com a instrument de diagnòstic en la malaltia d Alzheimer. Per la seva banda, l'equip dirigit pel Dr. Manuel Portero Otín treballarà per determinar de quina manera afecta a les neurones l'estrès oxidatiu, la participació del qual es coneix en moltes malalties neurodegeneratives i en l'esclerosi lateral amiotròfica.