3 de juny de 2005

Descarregar pdf

Ignacio Ramonet, director de Le Monde Diplomatique, apadrina avui les orles de la Facultat de Lletres


Els prop de 90 alumnes de les promocions de Geografia, Història, Història de l'Art, Filologia Hispànica, Catalana, Francesa, Anglesa i la primera promoció d'alumnes de Comunicació Audiovisual de la Facultat de Lletres de la UdL seran apadrinats avui, per Ignacio Ramonet, director del mensual del bimestral Manière de voir i del mensual Le Monde Diplomatique, (www.monde-diplomatique.es), en un acte que tindrà lloc a la Sala d'actes de la UdL, a les sis de la tarda.

Ignacio Ramonet Ramonet, nascut a Pontevedra l'any 1943, va viure la seua infància a Tànger. A Rabat, Burdeus i París estudia Enginyeria i en aquesta darrera ciutat Sociologia. Interessat pel cinema treballa ben a prop de Roland Barthes, doctorant-se després en Semiologia i Història de la Cultura.

Ignacio Ramonet Actualment, és professor de Teoria de la Comunicació a la Universitat Denis-Diderot (París), tasca que compagina amb la direcció de les publicacions Le Monde Diplomatique i Manière de voir. Autor de títols com ara La golosina visual, La tiranía de la comunicación, Un mundo sin rumbo, Internet el mundo que viene, Marcos, la dignidad rebelde, La posttelevisión, Propagandas silenciosas o Guerras del siglo XXI, Ramonet és especialista en geopolítica i estratègia internacional.

Admirat per uns i criticat per altres per la seua ideologia, aquest singular periodista conegut arreu del món, és cofundador de l'organització no governamental ATTAC, així com de MEDIA WATCH GLOBAL (observatori internacional dels mitjans, del qual n'és el president).

Promotor del Fòrum Social Mundial de Porto Alegre, Ramonet abordarà críticament en la seua lliçó magistral l'actual paper dels mitjans de comunicació de masses en l'era de la globalització i ens proposarà com sortir-nos-en de la desinformació i la manipulació que practiquen.

El que ell anomena "l'ecologia de la informació" així com la creació del Media Watch Global es perfilen com les esperances per preservar "que l'ésser humà pugui comunicar lliurement el seu pensament i les seues opinions".