3 d'agost de 2010

Descarregar pdf

Els Vilars acull aquest setembre una nova campanya d'excavacions
audio
Vilar d'Arbeca. Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGE Treballs a la Fortalesa dels Vilars
Més de 50 persones han sol·licitat informació per inscriure’s al Curs Teòricopràctic d’Arqueologia per accedir a les 15 places ofertades i participar en la XXVI campanya d’excavacions que es desenvoluparà del 6 al 10 de setembre a la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca. En total, participaran en els treballs arqueològics unes trenta persones, entre l’equip director, l'estudiantat de la UdL i el procedent d’altres universitats catalanes i espanyoles, entre elles l’Autònoma de Barcelona, la Pompeu Fabra, la Rovira i Virgili, les de Cadis, Sevilla, Còrdova, València i Santiago de Compostel·la, així tres estudiants provinents d’Itàlia i el Regne Unit.

El curs, organitzat pel Grup d’Investigació Prehistòrica (GIP) de la Universitat de Lleida amb el suport de l’Ajuntament d’Arbeca en el marc de la Universitat d’Estiu 2010, ofereix coneixements teòrics i pràctics, en jornades de matí i de tarda, sobre tècniques i sistemes d’excavació i documentació i materials arqueològics. L'equip docent el formen professors de la UdL i Vicente Lull Santiago (Universitat Autònoma de Barcelona), un dels arqueòlegs més prestigiosos de les universitats espanyoles i primer especialista en la cultura de El Argar, la manifestació més brillant de la edat del bronze a la península ibèrica.

Durant el curs d'estiu s'excavarà a l’interior del recinte, en l’espai central al voltant del pou. Els treballs han d’aportar important informació sobre la disposició de carrers i cases durant les fases més antigues de la Fortalesa, segles VIII, VII i VI abans de Crist. Els treballs també tenen com a objectiu preparar l’actuació que es durà a terme a partir de la tardor per condicionar un recorregut de visita per al públic.