29 d'octubre de 2013

Descarregar pdf
 

L'ETSEA participa en l'organització d'un fòrum mundial sobre innovacions agràries a Abu Dhabi
 
. El Grup de Recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió és l'únic representant espanyol

GRAP / ETSEA / Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGEAlguns dels membres del GRAP, a l'Escola /
Foto: UdL
baixcorva
L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida és l'únic representant de l'Estat espanyol en l'organització  del Global Forum for Innovations in Agriculture (GFIA) 2014,  que se celebrarà al febrer de l'any vinent a Abu Dhabi, capital dels Emirats Àrabs Units. Membres del Grup de Recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió (GRAP) inicien aquesta setmana les reunions prèvies per tal d'assessorar les empreses promotores de la trobada en aspectes relacionats amb aquestes disciplines. A més, tindran l'oportunitat d'exposar els seus treballs durant la realització del fòrum.

El GRAP porta una dècada dedicant-se a la recerca en temes relacionats amb l'agricultura de precisió i l'aplicació de les TIC a l'agricultura dins de la UdL. En els darrers 3 anys, els seus membres han publicat una vintena d'articles científics i una desena en revistes divulgatives del sector. El grup també ha organitzat el 9è Congrés Europeu d'Agricultura de Precisió. Són alguns dels motius pels quals els organitzadors del GFIA 2014 s'han posat en contacte amb els investigadors lleidatans per tal de sol·licitar la seua col·laboració.

El Global Forum for Innovations in Agriculture reunirà en un mateix espai experts, inversors i proveïdors. Donat l'entorn on es desenvoluparà (al sud de la península aràbiga), es dedicarà especial atenció a les pràctiques agrícoles en climes àrids i semiàrids, semblants al que té Lleida, amb menys de 400 mm de pluja anual de mitjana.

El  fòrum neix amb la vocació de convertir-se en un esdeveniment anual on es presentin les tècniques més innovadores per a fer de l'agricultura una activitat més sostenible, incrementant la producció d'aliments d'una manera més respectuosa amb el medi ambient. Els organitzadors esperen acollir els experts mundials més reconeguts en aquests àmbits, més de 200 presentacions sobre projectes i idees innovadores, i més de 150 expositors d'arreu del món.