28 de setembre de 2006

Descarregar pdf

La UdL produeix quatre DVD sobre la Guerra Civil i la postguerra

 

El Servei d’Història, Documentació i Patrimoni de la UdL, amb la direcció de Conxita Mir, i el Servei de Reproducció d’Imatge de la mateixa universitat, amb la de Xavier Goñi, han produït quatre DVD sota el nom genèric Llocs de memòria amb història sobre la Guerra Civil i postguerra a les terres de Lleida.

Segons Joan Sagués, membre del Servei d’Història, guionista i documentalista dels audiovisuals, els DVD “estan pensats tant per donar una explicació històrica dels fets com per ser utilitzats com a eina didàctica per a alumnes de secundària, principalment, ja que permeten fer un recorregut dels punts del conflicte bèl•lic pel territori i, a més, inclouen reflexions i testimonis de persones implicades”.

Els documentals se centren en quatre moments importants de la guerra a diversos punts de les terres de Lleida: “Trinxeres i Guerra Civil: el Pallars (1936-1939)”; “Terra de frontera: els Pirineus catalans entre dues guerres (1938-1945)”; “La reconstrucció de postguerra: construir sobre runes”, i “Un camp de batalla de la Guerra Civil al front del Segre: el Merengue i la Lleva del Biberó”.

El rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, ha presidit avui la presentació d’aquests audiovisuals, en la qual ha intervingut el conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura.

A més a més, el director executiu de Segre, Joan Cal, ha presentat, en el mateix acte, Les bombes de la infàmia, un documental sobre el bombardeig de Lleida el 2 de novembre de 1937.

Tots aquests treballs tenen el suport del Programa per al Memorial Democràtic de la Generalitat, responsable d’impulsar una política pública de recuperació de la memòria democràtica. 

Caratules:

Trinxeres i Guerra Civil: el Pallars (1936-1939)
Terra de frontera: els Pirineus catalans entre dues guerres (1938-1945)
La reconstrucció de postguerra: construir sobre runes
Un camp de batalla de la Guerra Civil al front del Segre: el Merengue i la Lleva del Biberó

 

Si no disposeu del plugin de flash podeu descarregar-lo des d'aquí:

 descarregar plugin de flash