28 de novembre de 2012

Descarregar pdf
 

La UdL dedica un congrés internacional a l'argot hispànic
audio
Rectorat / Universitat de Lleida / UdL
El congrés se celebra a la Facultat de Lletres / FOTO: UdL
baixcorva
El pas de mots com ara tronco (en l'accepció de col·lega), caramelo (persona atractiva), bogui (advocat), borlas (testicles), de l'argot al llenguatge col·loquial serà un dels temes que s'analitzaran en el Congrés Internacional De parces y troncos: nuevos enfoques sobre los argots hispánicos que tindrà lloc a la Facultat de Lletres 29 i 30 de novembre.

La trobada, amb una cinquantena d'inscrits, ha estat organitzada pel Grup d'Investigació en Mediació Lingüística del departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica, i reuneix una vintena d'especialistes en argot hispànic, tant peninsular com americà, català i francès que investiguen en universitats catalanes, espanyoles, argentines, colombianes i txeques.

El congrés abordarà, entre altres, temes com ara l'argot en les noves tecnologies, les particularitats d'aquest llenguatge en l'erotisme, en el col·lectiu gai, així com el caló espanyol i l'argot nascut en àmbits marginals. També tindran protagonisme el parlache de Colòmbia i el lunfardo d'Argentina.