27 de gener de 2009

Descarregar pdf

Els membres de la comunitat universitària ja poden accedir a la Biblioteca del Seminari Diocesà gràcies a un conveni entre la UdL i el Bisbat

Joan Piris i Joan Viñas, a la signatura del Conveni entre la UdL i el Bisbat
[+] AMPLIAR IMATGEJoan Piris i Joan Viñas a la signatura del conveni entre la UdL i el Bisbat
El professorat, alumnat i personal de la Universitat de Lleida tindrà accés a aquests fons, amb més de 70.000 llibres, gràcies a un conveni signat avui entre el rector, Joan Viñas i el Bisbe de Lleida, Joan Piris. De la mateixa manera, els docents i estudiants de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida (IREL) tindran accés al Servei de Biblioteca i Documentació de la UdL (SBD) de la UdL. L'acord té una vigència de tres anys, prorrogables per períodes de la mateixa durada.

Viñas ha destacat que aquest conveni pot beneficiar més de 10.000 persones, entre les vinculades a l'IREL i els membres de la comunitat universitària. Els interessats en accedir a les biblioteques de la UdL han de sol·licitar un carnet identificatiu al mateix SBD. Mentre, per utilitzar el fons de la Biblioteca del Seminari Diocesà només cal presentar el carnet universitari per obrir una fitxa d'usuari.

El director de l'IREL, Ramon Prat, ha explicat que el fons de la Biblioteca del Seminari Diocesà es pot dividir en dos grans blocs. En primer lloc trobem el llegat de l'Estudi General, que inclou incunables de l'antiga Facultat de Teologia. Prat també ha destacat les obres relacionades amb el Dret Civil Català, la literatura teològica, els llibres de filosofia i les publicacions humanístiques..