26 de març de 2010

Descarregar pdf

La Biblioteca de Lletres exposa part del llegat de Màrius Torres en el centenari del seu naixement
audio
Exposició llegat Màrius Torres a la UdL
[+] AMPLIAR IMATGE La mostra inclou aquarel·les i textos manuscrits del poeta
La vessant més íntima i personal de Màrius Torres és el leitmotiv d'una exposició que es pot veure a la Biblioteca de Lletres de la Universitat de Lleida fins el proper 15 de juny. Manuscrits, aquarel·les i, fins i tot, una composició musical formen part del llegat que es conserva a la UdL i que ara es posa a l'abast del públic, coincidint amb el centenari del naixement del poeta lleidatà.

Els documents exposats recullen la polifacètica personalitat de l'autor, metge de professió, que no solament escrivia poemes, contes i teatre; sinó que llegia i traduïa en diverses llengües, pintava, ocasionalment componia música i exercia tant de crític literari i musical com de comentarista polític. L'exposició mostra tanmateix el ressò universal de Màrius Torres, que ha estat traduït a diverses llengües i musicat per diferents cantautors, mitjançant llibres i discos.

Aquesta mostra és la primera d'una sèrie de tres exposicions que es realitzaran al llarg de l'any a la Biblioteca de Lletres de la UdL per aprofundir successivament en la faceta més intimista de la vida d'en Màrius Torres al Sanatori de Puig d'Olena i al Mas Blanc, mostrant els manuscrits originals de les diverses manifestacions de la força creativa del poeta lleidatà.