26 d'abril de 2013

Descarregar pdf
 

El Jardí Botànic Pius Font i Quer obre les seues portes als lleidatans

Arborètum/ Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGEL'Arboretum compta amb 1.500 arbres i 90.000 arbustos / FOTO: UdL
baixcorva
L'Arborètum ha obert oficialment les seues portes al públic aquest divendres després de dos anys d'ús restringit que han permès l'arrelament i consolidació del material vegetal. El Jardí Botànic Pius Font i Quer, que porta el nom del reconegut botànic i farmacèutic lleidatà (1888-1964), podrà visitar-se gratuïtament fins el 31 d'agost. A partir de llavors, l'entrada costarà entre 1 i 3 euros.

Ubicat prop del campus d'Agrònoms, l'Arborètum ocupa una superfície de 6,7 hectàrees on estan representats quatre dels biomes més importants del món (els boscos aciculifolis boreals, la selva temperada, els boscos temperats caducifolis i les formacions mediterrànies o boscos d'esclerofil·les). En total s'hi han plantat uns 1.500 arbres de 225 espècies diferents i 90.000 arbustos de 300 tipus.

El Jardí Botànic Pius Font i Quer, el projecte del qual és obra d'un grup de professorat d'ETSEA, constitueix una de les infraestructures rellevants del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i la seua principal finalitat és científica. A més de ser un espai de recerca i anàlisi per als diferents grups de recerca de la Universitat de Lleida, també té una vessant pedagògica, amb l'objectiu de difondre el coneixement sobre el món vegetal entre els més joves, i una de turística, per al gaudi del visitants. En aquest sentit, la Paeria preveu que el Jardí aculli diferents activitats culturals i musicals que es programin a Lleida.

L'acte d'obertura al públic ha comptat amb la presència del rector de la Universitat de Lleida i president del Parc Científic i Tecnològic, Roberto Fernández, i l'alcalde i vicepresident del Parc, Àngel Ros, així com amb els néts de Font i Quer, i el responsable del projecte, César del Arco.

Les obres per adequar l'espai han durat 4 anys i han suposat un cost de 3,7 milions d'euros, finançats amb els ajuts d'actuacions en Parcs Científics i Tecnològics del Ministeri de Ciència i Innovació i de la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya. El complex també disposa d'un edifici d'uns 450 m2 per allotjar les oficines, l'atenció al visitant i els laboratoris, a més, compta d'un umbracle per a pràctiques d'estudiantat, visitants, divulgació i preparació de materials per al planter..

 

Més informació

Flickr: Galeria de fotos

NOTÍCIES RELACIONADES

noticia 16 de març de 2011
Inaugurat l'Arborètum, el Jardí Botànic de Lleida