25 de juny de 2013

Descarregar pdf
 

La ideologia de l'autoritat centra la 3a Trobada Medieval Internacional

International Medieval Meeting a la UdL
baixcorva
Els conceptes d'autoritat i poder en l'Europa medieval, centraran els quatre congressos del 3r International Medieval Meeting que tindrà lloc a la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida entre el 26 i el 28 juny. La trobada, que aplega 200 experts de Catalunya, Espanya, Europa (Portugal, Noruega, França, Itàlia, Portugal, Suècia, Noruega, Romania, Macedònia, Rússia) i Amèrica (Argentina, Brasil, Estats Units), abordarà des de la història de l'art, l'arqueologia, la literatura, el llenguatge i la història la construcció i exercici de l'autoritat el l'Alta i Baixa Edat Mitjana, aixi com la seua plasmació en textos literaris, documents, manifestacions artístiques i musicals o construccions civils i religioses.

El 3r International Medieval Meeting s'obre dimecres, a les 9.30h a la Sala d'actes del Rectorat, amb la conferència inaugural: Auctoritas, Potestas: conceptes de poder a l'Espanya medieval, a càrrec de la directora de recerca del Centre Nacional de Recerca Científica de París i especialista en història medieval de la península ibèrica, Adeline Rucquoi.

A més, dels quatre congressos que hi tindran lloc, es duran a terme sessions dedicades a la promoció i la gestió de la investigació, l'aplicació de noves tecnologies en les humanitats i la promoció del patrimoni històric. Aquesta trobada internacional, que té lloc a la UdL per tercer any consecutiu, ha estat organitzada grup de recerca en Estudis Medievals de la UdL: Espai, poder i cultura.


print enrera pujar