22 de setembre de 2006

Descarregar pdf

DARP i UdL materialitzen amb el I Postgrau en Dret Agroalimentari les demandes del sector

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP), Jordi William Carnes, i el rector de la Universitat de Lleida (UdL) i president de la Fundació Universitat de Lleida, Joan Viñas, han inaugurat avui, a la Sala de Juntes de la Facultat de Dret i Economia del Campus de Cappont, a Lleida, el I Postgrau en Dret Agroalimentari, el primer d’aquestes característiques a l’Estat espanyol.

I Postgrau en Dret AgroalimentariAquest I Postgrau, dirigit pel catedràtic de Dret Civil i director d’aquest departament de la UdL, Antoni Vaquer, compta amb 34 matriculats de titulacions diverses (enginyeria agrònoma, enginyeria tècnica agrícola, ciències econòmiques i empresarials, dret i tecnologia dels aliments), i és fruit d’un conveni signat entre UdL i DARP el passat mes de maig.

Segons Viñas, “aquest postgrau evidencia la voluntat expressada en el Pla Estratègic de la nostra Universitat de convertir la UdL en referent agroalimentari al servei del territori i la societat”. El rector de la Universitat de Lleida ha destacat que “aquest gir de qualitat d’escoltar i atendre les demandes del sector és un repte quan a organització, cooperació institucional i interdisciplinarietat, que ens convida a superar-nos en l’oferta de postgraus universitaris propis i oficials. Aquest postgrau n’és un exemple: DARP i UdL hem treballat conjuntament, però també ho han fet la Facultat de Dret i Economia i l’ETSEA per donar resposta efectiva a les necessitats detectades”.

Des del DARP, s’ha volgut donar tot el suport per ubicar a Lleida aquest postgrau en ser aquesta la seu del Departament i també la capital del sector agrari i on, en definitiva, la indústria agroalimentària hi té un pes molt important. En aquest sentit, el conseller Carnes ha remarcat que, així, es compleix una de les finalitats del cursI Postgrau en Dret Agroalimentari com és “convertir Lleida i la UdL en el punt de referència en els estudis universitaris especialitzats en l’àmbit agrari i agroalimentari”. Així, el DARP espera que aquest sigui l’inici d’una clara aposta per aquesta Universitat i per la continuïtat d’aquesta especialització en els cursos vinents, en considerar la formació com un punt clau, sinònim de “competitivitat i imprescindible per fer front als canvis, l’evolució i les necessitats del sector”. Aquest l Postgrau esdevé, doncs, una mostra més de la clara l’aposta del Govern per fer de Lleida la capital agroalimentària de l’Euroregió.

L’objectiu principal del postgrau, que en qualitat d’universitari propi compta amb ple reconeixement oficial, és la formació específica de tècnics superiors especialistes en l’àmbit del dret agroalimentari que puguin aplicar els seus coneixements al servei del sector.

fletxa-grisMés informació

Fundació Universitat de Lleida
Programa del I Postgrau en Dret Agroalimentari