22 de març de 2013

Descarregar pdf
 

Reconstruir la vida ibera, al jaciment de Verdú

Obres al Jaciment de Verdú / Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGEAlguns treballs previs de construcció / Foto: UdL
baixcorva
El Camp d'Experimentació de la Protohistòria (CEP) de Verdú, ubicat als terrenys adjacents al jaciment ibèric ilerget dels Estinclells, viurà el proper dijous 28 de març un seguit d'activitats de reconstrucció de la vida ibera. El Grup d'Investigació Prehistòrica (GIP)  de la Universitat de Lleida (UdL) reconstruirà un nou habitatge al costat de la 'casa de la premsa', utilitzant exactament els mateixos materials que al segle III a.C. També plantaran vinya segons tècniques antigues i faran el birbat dels camps de cereal. Les activitats començaran a les 9 del matí.

El projecte Arqueologia experimental al Camp d'Experimentació de la Protohistòria (CEP) de Verdú: recerca i servei als centres educatius es va iniciar fa poc més d'un any, al febrer de 2012. Hi participen investigadors de diversos centres catalans, coordinats pel GIP de la UdL en el marc del programa RecerCaixa finançat per l'Obra Social de la Caixa.

L'objectiu de la proposta és consolidar un camp d'experimentació arqueològica per a l'ús científic i el desenvolupament de la investigació sobre la protohistòria, amb diferents línies de recerca (construcció, agricultura, producció ceràmica). Al mateix temps, pretén possibilitar-ne l'ús escolar i la divulgació. El subprojecte CepZER consisteix en un programa didàctic continuat amb la ZER GuiCiVerVi per a tot el curs 2012-13. Els nens i les nenes s'introdueixen en la recerca experimental a partir de l'arqueologia mitjançant el projecte interdisciplinar de centre, compartint el treball científic amb els investigadors del projecte.


 

Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

noticia 23 de gener de 2012
El Grup d'Investigació Prehistòrica de la UdL rep una beca RecerCaixa

noticia 31 d'octubre de 2012
La 'casa de la premsa' de Verdú, la primera de l'època ibèrica que es reconstrueix a Catalunya