22 de març de 2010

Descarregar pdf

El periodista Roger de Gràcia dóna el tret de sortida a la 7a Setmana de la Comunicació
 
. El músic Jordi Savall serà el protagonista de la inauguració oficial 
audio
Roger de Gràcia a la Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida
Roger de Gràcia
Foto: Josep Maria Sanz
El periodista i presentador de TV3, Roger de Gràcia, ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida al Pòrtic de la 7a Setmana de la Comunicació de la UdL. Prop de 250 alumnes universitaris i de Batxillerat han escoltat la conferència Què fa un periodista audiovisual? a la Sala d'Actes de l'edifici del Rectorat. De Gràcia ha destacat que els professionals han de fer arribar l'entreteniment a través de la televisió, però sempre mantenint el rigor informatiu i l'ètica, ja que "en molts casos això no es compleix". El periodista també ha repassat la seua trajectòria en programes com Caçadors de paraules o Polònia, advertint l'alumnat que per dedicar-se a la comunicació han de treballar molt perquè "no és una festa".
 
La inauguració institucional de la Setmana tindrà com a protagonista el reconegut músic català Jordi Savall, considerat el principal intèrpret de viola de gamba a nivell mundial. El també director d'orquestra i musicòleg pronunciarà una conferència sobre El poder de la música. Serà dimecres, 24 de març, al Saló Víctor Siurana.El programa, que enguany se centra en el lema De la cultura de la comunicació a la comunicació de la cultura, compta amb altres primeres figures. El director artístic de La Fura dels Baus, Miki Espuma, protagonitzarà una conferència-acció al Saló Víctor Siurana on participaran actors de la Fura i alumnes de 2n cicle de Comunicació Audiovisual. La 7a Setmana de la Comunicació també tindrà com a convidats l'escriptora i guionista Maria Jaén o els actors Miquel Garcia i Jordi Diaz, coneguts pel seus papers de Marcel i Fede, respectivament, a la sèrie de televisió El cor de la ciutat. Ernest Folch, editor del grup Cultura 03, i Joan-Carles Doval, director de la productora Picap, reflexionaran sobre el futur del llibre i del CD davant la implantació de l'e-book i l'mp3.
 
Jordi Savall i el director artístic de La Fura dels Baus, Miki Espuma, són altres protagonistes d'un programa centrat en la cultura, en què també participen actors de la sèrie de TV3 'El cor de la ciutat'
L'alumnat tindrà la possibilitat de realitzar altres activitats paral·leles, com ara conèixer el Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal. També està prevista una visita al turó de la Seu Vella, on es projectarà l'audiovisual: La Seu Vella. L'eterna aïllada, realitzat per estudiants de primer de grau de Periodisme i Comunicació Audiovisuals de la UdL. La 7a Setmana de la Comunicació compta amb el suport d'Ibercaja, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, la Paeria, el Museu de Lleida i el Consorci del turó de la Seu Vella. L'organització de la mateixa ha anat a càrrec dels professors Jaume Cabré i Marcel·la Andreu.