21 de maig de 2013

Descarregar pdf

El Mercat de Tecnologia pren el relleu al MERCATEC, amb prop de 1.300 alumnes
 
. El campus de Cappont acull dijous demostracions, exposicions i 18 tallers  

Mercat de la Tecnologia UdL [+] AMPLIAR IMATGEInauguració del MERCATEC 2012 a l'Auditori del Centre de Cultures / FOTO: UdL
Uns 1.290 alumnes d'ESO i Batxillerat de 19 instituts de les comarques de Ponent assistiran al Mercat de Tecnologia, que tindrà lloc aquest dijous al campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL). La iniciativa, que compta amb el suport de la conselleria d'Ensenyament, pretén donar continuïtat a la tasca que durant 9 anys ha portat a terme MERCATEC. La Xarxa Mercat de Tecnologia està composada per la UdL, la Universitat de Vic i l'Escola d'Enginyeria de Terrassa de la Universitat Politècnica de Catalunya. 

La cita tecnològica redueix la seua durada de dos dies a una única jornada. Tot i això, manté el volum de visitants. L'exposició de projectes de l'estudiantat acollirà la presentació d'una vuitantena de treballs realitzats per uns 200 alumnes sobre temes com els sistemes de calefacció, un túnel de vent o una màquina de bombolles de sabó.

El programa del Mercat de Tecnologia inclou un total de 18 tallers, la majoria impartits per professorat de l'Escola Politècnica Superior de la UdL. Robòtica, energia solar, criptografia, votacions electròniques o smartphones són alguns dels objectes d'estudi. També n'hi ha que vinculen la ciència amb altres disciplines, com els castells, que apliquen coneixements de física, arquitectura, biomecànica, fisiologia i psicologia en la construcció de torres humanes. Els visitants també podran participar en un taller de química de la Policia Científica dels Mossos d'Esquadra o en un altre de tècnics del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) sobre la datació d'obres d'art.

Entre les exposicions d'aquest mercat hi ha dos novetats. Les descobertes del MNACmostra l'ús de tecnologies com els raigs X, la llum ultraviolada, la radiografia de neutrons o l'anàlisi estratigràfica de micro-mostres en la recerca artística. I La ciutat del futur: ciència o ficció?, eines de sostenibilitat com els sistemes de reg eficient o els insectes intel·ligents per als nostres conreus. Pel que fa a les demostracions, hi haurà diferents sessions sobre química amb productes quotidians, robòtica i la First Lego League.

 
Més informació

www.mercatdetecnologia.udl.cat

NOTÍCIES RELACIONADES

noticia 23 d'abril de 2012
El MERCATEC bat un nou rècord, amb 1.300 participants


noticia 6 d'abril de 2011
El 8è MERCATEC Lleida bat rècord de públic, amb gairebé 1.200 visitants