21 de juny de 2013

Descarregar pdf
 

La UE dóna 75.000 euros a un projecte de la UdL i el PCiTAL

PCiTAL de la UdL
Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida
baixcorva
La Unió Europea (UE) ha aprovat finançar amb fons FEDER el 75% de l'import del projecte Desenvolupament d'una xarxa d'infraestructures federades per a la generació de serveis de virtualització de llocs de treball, que desenvolupen la Universitat de Lleida (UdL), el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) i altres 5 socis de la resta de l'Estat, França i Portugal. Concretament, el Parc rebrà 75.000€ i aportarà al projecte altres 25.000€ i la UdL també tindrà un ajut de 75.000€ i així mateix finançarà el projecte amb altres 25.000€.

Els objectius dels projectes són transferir des dels centres de R+D+i i des dels centres de computació, com el de la UdL, coneixements de la tecnologia Cloud i experiències. El projecte proposa una infraestructura Cloud Computing, que utilitzarà els recursos de supercomputació ubicat en les regions del Sud-oest d'Europa. El Cloud Computing permet a l’usuari accedir i utilitzar serveis disponibles per al seu negoci en l'anomenat núvol d'Internet amb un estalvi econòmic important, ja que no necessita invertir en software i hardware, i amb actualitzacions automàtiques.

El Parc Científic, amb la col·laboració de BDigital i Ponent 2002, entre altres empreses, coordinarà la gestió i la informació i la divulgació del projecte en coordinació amb la Universitat de Lleida. Els entorns Cloud seleccionats són l'educatiu, l'Administració Pública, el sector sanitari i l'empresarial.

La resta de socis del projecte són la Fundació del Centre de Supercomputació de Castella i Lleó, la Fundació Computació i Tecnologies Avançades d'Extremadura, la Universitat de Montpellier (França), l'Agrupació Empresarial Innovadora per a la Seguretat de les Xarxes i Sistemes d'Informació de Castellà i Lleó, i Inovaria Associaçao de Empresas para uma Rede de Inovaçao em Aveiro Associaçao Empresarials (Portugal). L'import total del projectes amb les aportacions dels 7 socis i les ajudes FEDER és de 859.403€.

Text: Comunicació PCiTAL

print enrera pujar