20 de juliol de 2006

Descarregar pdf

El Consell Social aprova el Pla Estratègic de la UdL

El ple del Consell Social ha donat avui l’aprovació al Pla Estratègic de la Universitat de Lleida, després d’anys de feina i d’haver estat ja aprovat durant aquest curs pel Consell de Govern i pel Claustre de la UdL.

El president del Consell Social, Josep Maria Pujol, ha afirmat que “per donar llum verda al Pla Estratègic de la Universitat només calia que fos viable i això és el que s’ha aconseguit amb la signatura de convenis clau amb el Govern de la Generalitat, l’Ajuntament i la Diputació de Lleida, que comporten el compromís ferm d’aquestes institucions amb la UdL, i que li donen la rellevància que li cal com a motor essencial en el desenvolupament del territori”.

Aquests convenis són el de l’impuls a l’R+D+i signat ahir per part de la UdL, l’Ajuntament de Lleida, i les Conselleries d’Educació i Universitats, d’Agricultura i de Salut, i els dos que s’han signat avui sobre recerca i infraestructures amb la Diputació de Lleida.

Pujol ha manifestat, a més, que “d’aquesta manera, ens hem assegurat la implicació dels principals agents de govern del territori amb la Universitat de Lleida i, per això, ara és el moment d’aprovar el Pla i de saber tirar endavant els compromisos que hem adquirit”.

“La feina del Consell Social, com a òrgan de representació de la societat dins la Universitat, ha consistit bàsicament a negociar, juntament amb els membres de l’equip de direcció de la UdL, amb el rector al capdavant, per aconseguir el compromís de totes les institucions implicades en el desenvolupament del Pla Estratègic”, ha assenyalat el president.

Per la seva part, el rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, ha destacat que l’aprovació d’avui “representa l’inici d’una nova etapa, en la qual quedarà definitivament palesa la implicació de la Universitat en el territori i la societat lleidatana i catalana”.

“Es valora i es potencia que una universitat de les nostres característiques sigui motor creador de coneixement universal i això és així gràcies al fet que els convenis signats recentment amb la Generalitat, la Paeria i la Diputació han donat al Pla Estratègic la consistència que requereix perquè tots els que d’una manera o altra representem la UdL li puguem donar l’aprovació que es mereix i ens en puguem sentir plenament satisfets”, ha comentat Viñas.

El rector de la UdL ha puntualitzat, no obstant això, que “ara és quan comença la feina de veritat, perquè hem aconseguit els plànols de la casa –referint-se al Pla Estratègic i a la fermesa que li han atorgat els darrers esdeveniments–, però, a partir d’aquest moment, cal començar a treballar de valent perquè pugui esdevenir una realitat”.