2 de març de 2010

Descarregar pdf

El saxofonista Jerry Bergonzi ofereix un concert gratuït a la UdL el proper dijous
audio
Jerry Bergonzi Trio a la UdL
[+] AMPLIAR IMATGE Jerry Bergonzi
Acompanyat de Dave Santoro, al contrabaix, i Andrea Michelutti, a la bateria, el músic nord-americà actuarà a dos quarts d'onze del vespre, a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del campus de Cappont. Reconegut instrumentista, compositor i pedagog, Bergonzi, és un dels líders del saxofonísme jazzístic contemporani. Paul Desmond, Gerry Mulligam, Dave Holland o John Abercrombie són alguns dels músics amb qui ha col·laborat.

Nascut a Boston, el seu interés per la música començà quan encara era un nen. Va iniciar-se amb el clarinet als set anys, un moment en què les seues passions musicals eren Duke Ellington, Count Basie i Lester Young. Quan als dotze anys va triar el saxo com a instrument principal, les seues predileccions es decantaven per la música de Miles Davis i John Coltrane.

Jerry Bergonzi va convertir-se en músic professional als tretze anys, però la part més consistent de la seua carrera comença a la dècada dels setanta, quan s'estableix a Nova York. Allí treballa amb talents com Joe Lovano, John Scofield, Tom Harrell o Victor Lewis, i formarà part del grup de Generations, del mític pianista Dave Bruceck.
La seua impecable tècnica, el seu domini dels llenguatges moderns i tradicionals del jazz, la seua capacitat per impregnar d’elements propis i singulars cadascun dels temes que vol interpretar, el poder del seu so i la innegable condició d’hereu dels grans del saxo tenor, fan d’aquest músic un dels referents de la modernitat del jazz basada amb el respecte pel passat del gènere.

Fins avui Jerry Bergonzi compta amb una discografía de gran qualitat. A més de fascinar el públic als escenaris i festivals musicals més importants del món, els seus mètodes de saxo són un referent per als estudiants d’aquest instrument.