2 d'abril de 2009

Descarregar pdf

El Parlament de Catalunya ha aprovat una resolució unitària a favor del desplegament de l'Espai Europeu d'Educació Superior

El Parlament de Catalunya ha aprovat una resolució unitària a favor del desplegament de l'EEES
[+] AMPLIAR IMATGEEls representants de la Junta del CIC i dels grups parlamentaris a la sortida de la reunió
El text és fruit de la reunió que van mantenir la setmana passada el conseller del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet; la comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, i representants de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), entre els que hi havia el rector de la UdL, Joan Viñas, amb membres dels sis grups parlamentaris i el president de la cambra catalana, Ernest Benach.


La resolució recull els següents punts:

1- L'Espai Europeu d'Educació Superior és una oportunitat per construir un sistema universitari propi de més qualitat i al servei de la societat a què es deuen totes les institucions d'educació superior. El seu desplegament ha de reforçar la vocació de la Universitat com a servei públic i la seua funció social, així com la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'educació superior.

2- El diàleg i la concertació permanent són les úniques vies que permeten canalitzar les legítimes aspiracions de tots els membres de la comunitat universitària i de la resta de la societat.

3- El suport als rectors i rectores i a la resta de la comunitat universitària en la seua voluntat per mantenir la normalitat acadèmica que ha de regir la vida universitària.

4- És necessari continuar i aprofundir en l’explicació del desplegament de l’EEES a tota la comunitat universitària i a la societat en general per tal d’aconseguir els majors consensos.

5- És necessari preservar l'espai públic i garantir l'expressió lliure de les idees de tots els membres de la comunitat, drets imprescindibles de tota societat democràtica.

6- És necessari un sistema de beques universitàries que garanteixi l'equitat en l'accés dels ciutadans a l'educació superior.

7- És imprescindible per garantir el bon desplegament de l’EEES l'assignació de recursos suficients.