19 de novembre de 2010

Descarregar pdf

Primera Setmana de la Sostenibilitat a la UdL
 
. L'aigua, el reciclatge i la mobilitat, temes de debats i tallers del 22 al 26 de novembre  
audio
La Universitat de Lleida (UdL) iniciarà el proper dilluns, 22 de novembre, la seua primera Setmana de la Sostenibilitat amb una taula redona en què prendran part membres dels partits polítics amb representació al Parlament. Amador Marqués (PSC-Unitat d'Aran), Jordi Sala (CiU), Joaquim Sangrà (ERC), Francesc Pané (ICV) i Imma Manso (PP) debatran les seues propostes en matèria de medi ambient, moderats pel vicerector d'Infraestructures i Tecnologies de la Informació de la UdL, Pere Solà. Serà al Saló Víctor Siurana, a partir de les 17.00h.

El programa, que s'emmarca dins la Setmana de Prevenció de Residus que es fa a nivell europeu, es complementa amb una taula de treball sobre mobilitat sostenible, tres tallers i dos exposicions. L'objectiu és conscienciar la comunitat universitària del volum de residus que genera la societat i aprendre a donar vida útil a materials que ja l'han acabada, mitjançant el reciclatge.

L'objectiu és conscienciar la comunitat universitària del volum de residus que genera la societat i aprendre a donar vida útil a materials que ja l'han acabada, mitjançant el reciclatge
En aquest context, el professorat, l'estudiantat i el Personal d'Administració i Serveis podrà participar en un taller de bijuteria amb material reutilitzat, que tindrà lloc dimarts per la tarda al Rectorat. Durant la sessió també es plantejarà l'impacte ambiental i social que té consumir cafè en format de càpsules, així com els beneficis del cafè de comerç just. Els fills del personal, nens i nenes de 6 a 10 anys, tindran l'oportunitat de prendre part dijous en un taller de modelatge amb paper reciclat. La tercera oferta és un taller d'aigües que es desenvoluparà simultàniament als vestíbuls de l'edifici Polivalent (Cappont), l'edifici 3 d'ETSEA, la facultat de Medicina i la cafeteria del Rectorat. Aquesta activitat servirà per diferenciar entre l'aigua de l'aixeta i l'embotellada, tot reflexionant sobre els impactes mediambientals associats a cadascun dels consums.

El programa de la 1a Setmana de la Sostenibilitat de la UdL es completa amb un worshop-debat sobre la mobilitat sostenible a Lleida, que tindrà lloc divendres a l'edifici 3 d'ETSEA. Hi prendran part representants de l'Ajuntament de Lleida, l'Autoritat Territorial de la Mobilitat a Lleida, el Bicicleta Club de Catalunya, els sindicats UGT i CCOO, la Guàrdia Urbana de Lleida, Pizza Nàpoli, Estudiantat de la UdL i Promoció del Transport Públic. Pel que fa a les exposicions, el vestíbul de la Facultat de Medicina acollirà una mostra sobre els guanyadors del Premi 2009 Disseny per al Reciclatge i l'edifici Polivalent, a Cappont, una de la Fundació per a la Prevenció de Residus i Consum Responsable.

 
Exposició Sostenibilitat. Universitat de Lleida
Algunes de les imatges de l'exposició: Disseny per al Reciclatge: Producte Reciclat/Reciclable

 

Més informació
noticia 15 de maig de 2009
La UdL rep un premi estatal pel reciclatge de piles. En tal sols un any s'han recollit 150 quilos a ETSEA i Cappont