19 de març de 2010

Descarregar pdf

El jaciment ibèric estrena guia i preveu un nou recorregut pels visitants aquest 2010
audio
 
[+] Arbeca. La fortalesa dels VilarsEl jaciment ibèric dels Vilars d'Arbeca oferirà un nou recorregut als visitants aquest 2010. Les obres d'aquest projecte, que compta amb finançament de la Direcció General de Desenvolupament Rural, començaran durant la propera tardor. Així ho ha anunciat avui el catedràtic de Prehistòria de la Universitat de Lleida i responsable de les excavacions, Emili Junyent, durant la presentació de la nova guia de la fortalesa, que s'inclou en la sèrie Guies del Museu d'Arqueologia de Catalunya.

La propera intervenció al jaciment servirà per condicionar l'accés del públic i un recorregut de visita interior i exterior. Els visitants passejaran pel carrer original i travessaran el testimoni central. L'actuació també implicarà restaurar l'interior del recinte; particularment el pou central, el carrer de circumval·lació i el barri nord. Els treballs podran arrencar un cop acabin les excavacions de la campanya actual, finançada pel Ministeri de Foment, el Servei d'Arqueologia i la Direcció General del Patrimoni Cultural.

A la presentació de la nova guia, que ha tingut lloc a l'Ajuntament d'Arbeca, també han participat l'alcalde del municipi, Juan Simó, i el director del Museu d'Arqueologia de Catalunya, Xavier Llobera. La publicació, d'unes 80 pàgines i amb més de 50 il·lustracions, incorpora les darreres troballes al jaciment dels Vilars. És el cas del fossat, l'accés fortificat a la porta nord i les noves dades sobre el pou central i el camp frisó, la barrera defensiva de pedres que envoltava l'assentament i que il·lustra la portada de la guia.