19 de juliol de 2013

Descarregar pdf
 

Alumnes de la UdL, al Parlament universitari
 
. Treballen en la simulació d'una llei sobre ocupació d'espais públics  

Un total de 16 alumnes de la Facultat de Dret i Economia de la UdL han participat aquesta setmana al Parlament Universitari 2013, tutoritzats per les professores Agnès Pardell i Mari Àngels Cabasés. Es tracta d'una simulació en què estudiantat de les universitats catalanes aprèn el funcionament administratiu i polític de la cambra catalana. En total, hi han pres part 123 universitaris d'arreu de Catalunya.

La Setmana del Parlament Universitari és un curs de formació que s'ofereix a alumnes de segon cicle de llicenciatura o de tercer i quart curs de grau, sense exclusió de cap branca del coneixement. A partir d'una proposició de llei, l'estudiantat que constitueix els grups parlamentaris ha d'elaborar una normativa, la qual s'ha de debatre en comissió i s'ha de votar en una simulació de sessió plenària, celebrada aquest divendres. En aquesta edició, l'alumnat ha treballat en un projecte de llei sobre l'ocupació d'espais públics, una proposta de resolució sobre la  promoció de les universitats catalanes a l'exterior i una moció sobre polítiques d'ocupació juvenil.

L'experiència consisteix en esdevenir diputats, periodistes, juristes o desenvolupar altres tasques. Una alumna de la UdL ha exercit com a secretària de la Mesa del Parlament, mentre tres companys seus han estat consellers del Govern,  a les carteres de Governació, Agricultura i Justícia. Cabasés destaca que l'alumnat agafa experiència en el treball en grup, les competències transversals i l'oratòria.

Estudiants de la UdL al Parlament
Els membres del 'Govern' universitari, amb 3 estudiants de la UdL / Foto: Gemma Martínez
baixcorva

 
Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

noticia 21 de juliol de 2009
Premien els estudiants de la UdL per la seua actuació en el Parlament universitari