19 de febrer de 2008

Descarregar pdf

L'actor Jordi Boixaderas enceta el vuitè seminari de teatre de la UdL


Jordi Boixaderas a la primera sessió del Seminari de Dramatúrgia de la UdL 2008
Jordi Boixaderas, actor de teatre, cinema i televisió, serà l'encarregat d'obrir avui la vuitena edició del Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica que organitza la UdL i que enguany compta amb el suport de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. Boixaderas, que fins el passat mes de gener ha protagonitzat a la Sala petita del teatre Nacional de Catalunya el muntatge teatral A la toscana, pronunciarà la conferència: De llegir a interpretar, en un intent d'apropar l'ofici d'actor al públic i compartir les seues experiències.

Precisament l'art de l'actor és el fil conductor d'aquesta nova edició del Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica que, segons els seus organitzadors, pretén "dignificar aquesta professió, sovint difosa per la seua part més banal i frívola, i donar a conèixer, per davant de tot, la seua realitat artística: la cuina de l'actor".

L'art de l'actor és el fil conductor d'aquesta nova edició del Seminari,  que, segons els seus organitzadors, pretén dignificar i donar a conèixer, per davant de tot, la seua realitat artística
El Seminari, que s'allargarà fins a finals d'abril, inclou un total de deu conferències a càrrec d'altres actors tant o més coneguts que Boixaderas. Així, la segona xerrada, anirà a càrrec de l'actor, director, guionista i coreògraf, Manel Barceló, conegut també per la seua intervenció a la sèrie televisiva El Cor de la Ciutat. El seguiran Ferran Rañé, Jürgen Müller (actor de La Fura dels Baus), la coreògrafa Marta Carrasco, Joan Segalès (fundador i actor de la companyia Vol Ras), l'artista escènic Arnau Vilardebó, Lluís Soler (El mètode Grönholm, El Tartuf, El Cor de la Ciutat i altres serials de la telelvisió catalana), l'actriu Imma Colomer (Vent del Pla, Mirall trencat) i finalment, Ada Vilaró, actriu ballarina i pedagoga.

Jordi Boixaderas   Manel Barceló   Ferran Rañé   Jürgen Müller
             
Marta Carrasco   c   Arnau Viladerbó   Lluís Solé
             
Imma Colomer   Ada Vilaró  
D'esquerra a dreta i de dalt a baix:

Jordi Boixaderas (19 de febrer)
Manel Barceló (26 de febrer)
Ferran Rañé (4 de març)
Jürgen Müller (11 de març)
Marta Carrasco (26 de març)
Joan Segalés (1 d'abril)
Arnau Vilardebó (8 d'abril)
Lluís Soler (15 d'abril)
Imma Colomer (22 d'abril)
Ada Vilaró (29 d'abril)


MÉS INFORMACIÓ


print enrera pujar