17 de novembre de 2007
Descarregar pdfLa dieta mediterrània endarrereix l'envelliment
Grup de Fisiopatologia Metabòlica de la Universitat de Lleida |
En l'article s'explica que la pèrdua progressiva de les capacitats fisiològiques d'un organisme, l'envelliment, es deu a l'acumulació de modificacions químiques en les proteïnes i el material genètic de les nostres cèl·lules. Aquestes modificacions o lesions es produeixen per l'oxidació de les grasses que formen les nostres membranes cel·lulars. Per tant, una reducció en la ingestió de greixos saturats -que no greixos insaturats, ja que aquests no s'oxiden- s'ha demostrat que redueix aquestes lesions en les nostres mol·lècules i, per tant, endarrereix el procés d'envelliment.
MÉS INFORMACIÓ
Grup de Recerca en
Fisiopatologia Metabòlica
Physiological Reviews
Life and Death: Metabolic Rate, Membrane Composition, and Life Span of Animals
Physiological Reviews
Life and Death: Metabolic Rate, Membrane Composition, and Life Span of Animals