17 de març de 2008

Descarregar pdf

Edicions de la UdL compleix 15 anys


Edicions de la Universitat de Lleida, compleix enguany el seu 15è aniversari. Amb un fons editorial proper al miler de títols, aquest servei de la UdL publica el seu catàleg, la coberta del qual ha estat il·lustrada pel pintor alturgellenc Perico Pastor.

Actualment, Edicions de la Universitat de Lleida compta amb 24 col·leccions vives que abracen matèries que van des de l'àmbit humanístic fins a disciplines més científicotècniques. Entre elles cal destacar la col·lecció "Eines", amb 55 títols publicats, on hi tenen cabuda manuals i llibres pràctics de moltes de les assignatures que s'imparteixen a la UdL. També "Gran Angular", una de les col·leccions més divulgatives del catàleg adreçada a apropar la ciència al públic en general. O "Versos", que amb 13 anys d'existència i 40 números al mercat, treu a la llum monogràfics que recullen l'obra més recent de destacats poetes com ara Luis Aberto Cuenca, Carlos Marzal, Luis García Montero, Joan Margarit o Víctor Obiols, entre d'altres.

El catàleg d'Edicions de la Universitat de Lleida aplega prop d'un miler de títols i publica al voltant de 30 novetats anuals
Des d'Edicions de la Universitat de Lleida també es treballa amb altres editorials, ja siguin privades o institucionals. És el cas de la col·lecció "Memoria Artium" sobre història de l'art, coeditada amb la UAB, UB, UdG i el MNAC; "El Fil d'Ariadna", assajos publicats amb Pagès Editors; o la d'estudis històrics "El Comtat d'Urgell", en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

A més de les col·leccions i dels llibres que s'editen fora de col·lecció, Edicions de la UdL publica les revistes Qualitative Theory of Dynamical Systems, Sintagma, L'Ull Crític, Némesis, Arrabal, Revista d'Arqueologia de Ponent, Al voltant de... i Imago Temporis Medium Aevum.

Amb una mitjana de 30 novetats anuals, el catàleg d'Edicions de la Universitat de Lleida, es troba, segons el coordinador del Servei, Javier de Castro, "plenament consolidat dins l'àmbit universitari espanyol".

Portada a càrrec de Perico Pastor del Catàleg 2008 del Servei de Publicacions de la UdL
Portada del nou catàleg il·lustrada per Perico Pastor


MÉS INFORMACIÓ


  enrera pujar