17 de gener de 2012

Descarregar pdf
 

Els equipaments tècnics del PCiTAL es reutilitzaran en projectes solidaris
 
. En virtut d'un conveni entre el Parc i el Banc de Recursos  
audio
Conveni Universitat de Lleida (UdL) amb el Banc de Recursos per a l'ús del Parc Científic amb fins solidaris
[+] AMPLIAR IMATGEUn moment de la signatura de l'acord
FOTO:  PCiTAL
baixcorva
Els equipaments i materials del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) que estiguin en bon estat es reutilitzaran en projectes de cooperació a Llatinoamèrica, Àfrica i l'Estat espanyol. Serà gràcies a un conveni que han signat avui el president del PCiTAL i rector de la UdL, Roberto Fernández, i el director de la Fundació Banc de Recursos, Jesús Lanao.

L'acord, amb vigència d'un any renovable, estableix que la Fundació retirarà els materials donats per les empreses del Parc i els farà arribar als projectes de cooperació internacional o a les empreses estatals que ho requereixin. El Banc de Recursos treballa a partir de sol·licituds prèvies i realitza els enviaments tenint molt en compte que el valor del material justifiqui el transport.

Fernández ha destacat que "és important pensar que l'acte solidari del Parc es transforma en tecnologia per viure per a les persones que ho reben". Mentre, Lanao ha comentat la importància de la vessant mediambiental que té la reutilització dels recursos "ja que eviten que equipaments en bon estat acabin a les deixalleries".

El conveni també contempla que el PCiTAL sensibilitzi les més de 70 empreses ubicades a les seues instal·lacions del turó de Gardeny perquè col·laborin en els projectes solidaris que el Banc de Recursos desenvolupi.