17 de desembre de 2009

Descarregar pdf

La Generalitat atorga un dels guardons Narcís Monturiol a la catedràtica d'Història Contemporània de la UdL Conxita Mir
audio
Conxita Mir, professora de la UdL guardonada amb la medalla Narcís Monturiol
[+] AMPLIAR IMATGEConxita Mir
Les medalles i plaques Narcís Monturiol, instaurades pel Govern català l'any 1982, premien el mèrit científic i tecnològic de persones i entitats que han contribuït de manera destacada al desenvolupament de la ciència i la tecnologia. En el cas de Conxita Mir i Curcó, el veredicte reconeix "la seua tasca docent i les seues investigacions centrades en la història política i social, en els àmbits de la sociologia electoral històrica, la violència repressiva i la memòria històrica".

Conxita Mir és catedràtica de la UdL des de 1999. L'any següent va començar a dirigir el Servei d’Història, Documentació i Patrimoni del Departament d’Història. Des de fa uns anys treballa sobre l’època franquista, havent publicat treballs com ara Repressió econòmica i franquisme: l’actuació del Tribunal de Responsabilitats Polítiques a la província de Lleida , escrit conjuntament amb Fabià Corretgé, Judit Farré i Joan Sagués.

Des de la creació del Programa Memorial Democràtic (2004), ha col·laborat assíduament amb aquesta institució, formant part de la Comissió Assessora que informà l’avantprojecte de Llei de creació de l’esmentada institució (Llei 13/2007 de 31 d’octubre de 2006). Igualment ha format part de la Comissió Assessora per a l’elaboració de la Llei de la Generalitat de Catalunya sobre la localització i identificació de les persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el règim franquista (2007), essent en l’actualitat membre del Consell Assessor del Memorial Democràtic.