16 d'abril de 2009

Descarregar pdf

La UdL acull la presentació de El dietari del bisbe Josep Meseguer i el Museu Diocesà de Lleida amb els autors, el rector i l'actual prelat de la diòcesi de Lleida

presentació de El dietari del bisbe Josep Meseguer i el Museu Diocesà de Lleida a la UdL
[+] AMPLIAR IMATGEIsidre Puig, Joan Piris, Joan Viñas, Carmen Berlabé i Lluís Pagès
Un centenar de persones es va congregar al Saló Víctor Siurana de l'edifici del Rectorat, l'escenari escollit per presentar en societat aquesta obra del professor de la UdL Isidre Puig Sanchís i de la conservadora del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal, Carmen Berlabé. Els autors van estar acompanyats per l'actual bisbe de Lleida, Joan Piris, el rector de la UdL, Joan Viñas, i el director de Pagès Editors, Lluís Pagès.

El llibre recull aspectes de la vida quotidiana del Bisbat de Lleida en l'època de Meseguer, entre els anys 1890 i 1904, així com de les visites pastorals que realitzava. El principal interès rau en els detalls que expliquen com algunes de les peces de les parròquies ara escindides de la Franja de Ponent van anar a parar al Museu Diocesà de Lleida, justificant la unitat de la seua col·lecció. Aquest patrimoni és objecte de litigi amb l'actual diòcesi de Barbastre-Montsó.

  La transcripció del dietari està acompanyada per articles d'autoritats en la matèria com ara els professors de la Universitat de Lleida Francesc Fité i Ximo Company o el bisbe emèrit de Lleida, Francesc Xavier Ciuraneta. L'obra també inclou una vuitantena de fotografies.


MÉS INFORMACIÓ[+] AMPLIAR IMATGE: El dietari del bisbe Josep Meseguer i el Museu Diocesà de Lleida "El dietari del bisbe Josep Meseguer i el Museu Diocesà de Lleida"