15 de novembre de 2007

Descarregar pdf

La biblioteca del Rectorat celebra els seus 20 anys amb un bloc


Biblioteca de Lletres de la Universitat de Lleida
La biblioteca del Lletres celebra els seus 20 anys
Aquest any la Biblioteca de Lletres està d'aniversari. Fa 20 anys que s'ubica a l'Edifici del Rectorat de la UdL, des què al 1987 s'hi va traslladar provinent del Roser. Des de llavors, i fins al 2004, aquesta biblioteca va acollir els fons bibliogràfics dels ensenyaments de Lletres, Dret, Economia i Empresa, i Enginyeria Informàtica i Industrial. Al 2004, quan es va obrir la Biblioteca del campus de Cappont i s'hi van traslladar els fons corresponents a les titulacions del nou campus, la biblioteca va ser remodelada i va passar a anomenar-se Biblioteca de Lletres. Ara conté el fons corresponents a les àrees de Filologia, Comunicació Audiovisual, Geografia, Història i Art: aproximadament 80.000 volums (2.200 dels quals són documents audiovisuals), 1.241 títols de revistes impreses, 31 bases de dades i 1.400 títols de revistes electròniques.

Amb motiu d'aquesta celebració, la Biblioteca de Lletres de la UdL ha posat en marxa un bloc on es recullen, entre d'altres, els 20 anys de la biblioteca en fotografies, la secció "humor bibliotecari", notícies i novetats, o el rànquing de llibres més prestats, encapçalat per English grammar in use, de Raymond Murphy.

La biblioteca de Lletres disposa de 250 places de lectura i cobreix les àrees de Filologia, Comunicació Audiovisual, Geografia, Història i Art
La biblioteca de l'Edifici del Rectorat, projectada pels arquitectes Espinet, Ubach i Puig, es va dissenyar com un gran espai il·luminat per una claraboia zenital i dos ales laterals, però es va inaugurar únicament amb la part central de planta baixa i soterrani, i no va ser fins al 1996 que s'hi va afegir la primera ala. Durant el 1999 es va reformar el sostre de vidre, i actualment s'està treballant en la integració de la segona ala, que permetrà que la biblioteca tingui la forma simètrica del projecte original i pugui gaudir de tot l'espai que s'hi havia destinat. La Biblioteca de Lletres ocupa actualment una superfície de 1.642 metres quadrats i té 250 places de lectura. És l'única que obre els caps de setmana i festius.

Una característica destacada d'aquesta biblioteca són els fons especials que acull, els llegats cedits a la UdL dels filòlegs Samuel Gili Gaya i Albert Porqueras Mayo, el fons del poeta lleidatà Màrius Torres, i també el dels historiadors locals Romà Sol i Carme Torres, que properament podrà ser consultat pel públic.

MÉS INFORMACIÓ


 

[+] AMPLIAR IMATGE

  • Biblioteca del Rectorat
    Pl. Víctor Siurana, 1
    25003 Lleida
  • Blog amb motiu del 20è aniversari de la Biblioteca de Lletres        

print enrera pujar