14 d'octubre de 2011

Descarregar pdf
 

Un alumne de la UdL, premiat per idear unes sabates per a cecs
audio
Un alumne de la UdL, premiat per idear unes sabates per a cecs - Universitat de Lleida (UdL)
[+] AMPLIAR IMATGEJavier Miguelena (dreta) amb el professor de Creació i Organització d'empreses de la UdL, José Alonso / FOTO: UdL
Javier Miguelena, alumne de tercer curs de Dret de la Universitat de Lleida, ha guanyat el Concurs d'Idees Emprenedores de la Xarxa d'Emprenedoria Universitària (XEU) per haver ideat unes sabates, dissenyades especialment, per a persones amb deficiència visual. Aquest projecte es basa en la incorporació d'uns sensors que, connectats via bluetooh a un GPS i a uns auriculars, ajuden la persona a situar-se mitjançant indicacions auditives. Això faria que es puguessin orientar sense l'ajuda de cap acompanyant o gos guia. El valor del producte final seria d'uns 250 euros que serien finançats, en part, per la Fundació ONCE.

El projecte de Miguelena, amb el lema Dissenyat per a un món amb barreres, rebrà l'assessorament per a elaborar el Pla d'Empresa i buscar el finançament necessari per tirar endavant aquesta idea de negoci. La proposta de les sabates per a cecs ha estat seleccionada entre més de 200 projectes. El jurat va seleccionar, una vintena de finalistes de les deu universitats catalanes que formen part de la XEU.