Atreveix-te a trencar amb el tabac

Descripció de la campanya:

El mes de maig, des de la Xarxa Espanyola d'Universitats Promotores de Salut (REUPS) en col·laboració amb la Universitat de Sevilla, volem difondre un missatge saludable pel Dia Mundial sense Tabac, efemèride establerta per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per al dia 31 de maig i que té com a objectiu conscienciar, informar i sensibilitzar a la població sobre els efectes del consum del tabac i de l'exposició passiva al fum.

El Director General de l'OMS afirmava que el tabaquisme mata a 8 milions de persones a l'any. Segons aquesta organització, al voltant de 780 milions de persones en el món fumen i afirmen voler deixar-lo, però la realitat és que només el 30% d'aquestes persones poden accedir a mitjans que els ajudin a aconseguir aquest objectiu. Segons informes promulgats pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, a Espanya el tabaquisme causa 51.870 morts anuals i el 23% dels espanyols majors de 15 anys fuma diàriament.

Aquestes xifres confirmen la necessitat de mesures i accions per a ajudar els consumidors a deixar-ho. És per això que l'OMS va iniciar l'any passat la campanya per al Dia Mundial sense Tabac 2021 amb l'objectiu d'ajudar a més de 100 milions de persones a deixar de fumar a través de la creació d'entorns més saludables. Aquesta campanya, sota el lema “Compromet-te a deixar-lo durant la COVID-19”, aposta per motivar a la població a deixar el tabac en el context de la pandèmia mundial.

Des de la REUPS ens sumem a aquesta iniciativa promulgant un Missatge Saludable que anima a la població afectada a allunyar-se del consum de tabac sota el lema “Compromet-te a deixar-lo. Atreveix-te a trencar amb el tabac”. El cartell ens ofereix una imatge cedida per la Universitat Pompeu Fabra que ens encoratja a trencar amb el consum per a guanyar en salut i mantenir els nostres pulmons lliures de fum.

A més, a través d'infografies publicades en les xarxes socials, us oferim informació útil sobre els efectes nocius del tabac i de l'exposició passiva al fum, a més d'oferir informació sobre què ocorre en el nostre cos quan consumim tabac, quin efecte té en la nostra salut quan ho deixem en funció del temps, així com diversos recursos per a motivar-nos a deixar de fumar.