PAU Batxillerat i CFGS

 Descarregar pdf

SI HAS CURSAT BATXILLERAT:

Accés a la universitat

Per accedir a la universitat has de superar la Prova d'Accés a la Universitat (PAU)

Superada la prova

Un cop superada la prova, per sol·licitar l'admissió a les universitats públiques catalanes o la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya has de fer la preinscripció universitària al Portal d'Accés a la Universitat.

Si vols accedir a estudis que requereixin les Proves d'Aptitud Personal (PAP), has de matricular i superar aquesta prova.

SI HAS CURSAT CFGS:

Si has cursat un cicle formatiu de grau superior, un cop hagis obtingut el títol de tècnic/a superior, també podràs entrar a la universitat sense fer cap prova d’accés i fins i tot convalidar crèdits universitaris sempre que els estudis que vulguis fer tinguin alguna relació amb els ensenyaments rebuts.

Si vols apujar la nota fins a arribar als 14 punts t'has de presentar a la fase específica de la prova d'accés a la universitat. És important que t'informis de quines són les matèries que ponderen per als estudis universitaris que vols fer. Es tindran en compte les matèries de les quals t'has examinat, sempre i que obtinguis una puntuació mínima de 5 punts. Les matèries que ponderen s'especifiquen en aquesta taula de ponderació. Informa-te'n!

Si ets estudiant de cicle formatiu de grau superior (CFGS) i vols accedir als graus en educació infantil i primària de les universitats públiques i privades del sistema universitari català, has de superar una Prova d'Aptitud Personal (PAP). Per fer aquesta prova has de formalitzar la matrícula i presentar-te a l’examen durant el mes de juny.

Per sol·licitar l'admissió a les universitats públiques catalanes o a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya has de fer la preinscripció universitària al Portal d'accés a la universitat. Has de tenir en compte que, abans que finalitzi el termini de preinscripció, hauràs de presentar el certificat de notes del cicle formatiu que hagis cursat.

Consulta si hi ha convalidacions entre els crèdits de CFGS que has cursat i els crèdits universitaris del grau on et vols matricular. Has d’anar al cercador d’estudis universitaris, buscar l’estudi que vols cursar i la universitat on vols matricular-te i consultar l’apartat “Convalidacions de cicles formatius de graus superior”.

 

Calendari i horari PAU 2024

Pots consultar el calendari i horaris PAU 2024 al Canal Universitats.

 

Torna amunt 

 


 

 

   Darrera modificació: