Rector

 Descarregar pdf
Biblioteca de Cappont

La Universitat de Lleida és una universitat pública, dinàmica, innovadora i moderna, al servei de la societat i amb vocació universal. La formació de les persones és una de les missions principals de la UdL, i per això oferim una docència d’excel·lència i uns serveis de qualitat a tota la comunitat de la UdL i el seu entorn.

Som una universitat amb un compromís ètic, que té la voluntat de fer una crítica constructiva i socialment responsable, compromesa en el lliure pensament i el progrés humà, els valors ecològics i la justícia social; atenta a l’avenir, i capdavantera en la cultura, la ciència i la tècnica. Pensem en les persones, i per aquesta raó el nostre objectiu és oferir un procés educatiu, investigador, d’innovació i transferència, amb una visió àmplia, que tingui una dimensió professional però també personal, que desenvolupi altres activitats formatives, culturals o lúdiques; i tot un seguit de serveis que es posen a disposició de la comunitat universitària i que, tant en l’àmbit acadèmic com en l’extraacadèmic, conviden a intensificar la participació i ens permeten ser una universitat activa i amb esperit de superació.

En l’àmbit més acadèmic, és important remarcar el servei de biblioteques especialitzades de la UdL situades en cada un dels campus. Apostem també pel programari lliure i per les noves tecnologies; així, tots els alumnes tenen una adreça electrònica personal i accés al campus virtual (SAKAI). Els campus tenen cobertura Wi-Fi, d’accés lliure i gratuït per a la comunitat universitària. També es desenvolupa un ambiciós programa de beques i ajuts per a l’estudiantat que us animo a aprofitar.

La Universitat de Lleida proporciona un carnet universitari que acredita com a membre de la comunitat universitària. El carnet és una verdadera targeta intel·ligent, que, a més de facilitar les gestions acadèmiques, proporciona descomptes i altres avantatges.

Un altre aspecte de la vida universitària, més extraacadèmic però no per això menys formatiu, és l’associacionisme estudiantil i les activitats culturals que fomenta la Universitat mateixa: música, teatre, poesia, cinema, esports... També tenim pisos universitaris, la Residència Universitària, els bars i menjadors universitaris, les copisteries, la cessió gratuïta de bicicletes...

Finalment, vull agrair-vos la confiança que ens feu i us dono la benvinguda a una formació d’alta qualitat, de referència dins el món laboral, innovadora i en un clima proper i humà que només es pot tenir en una universitat com la de Lleida.

Cordialment,

 

Roberto Fernández Díaz
Rector de la Universitat de Lleida

   Darrera modificació: