Recerca i desenvolupament per a una agricultura sostenible en un context d'escassetat d'aigua

La Jornada ha tractat temes com el reg eficient, els sistemes de secà, la teledetecció en el maneig d'aigua i els reptes socials davant la sequera i el canvi climàtic

L'ús sostenible de l'aigua en l'agricultura enfront de la sequera i el canvi climàtic és l'eix central d'una jornada que tindrà lloc dimarts, 13 de juny, a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària (ETSEAFIV) de la Universitat de Lleida. Una vintena de ponents de Catalunya, l'Aragó, València, Andalusia, Extremadura i l'Argentina posaran sobre la taula temes com el reg eficient, els sistemes de secà, la teledetecció en el maneig d'aigua o els reptes socials per a les pròximes dècades.
 
El debat -organitzat per l'ETSEAFIV i Agrotecnio- arriba enmig d'una de les sequeres més importants del segle a la península ibèrica. Segons dades de l'Agència Estatal de Meteorologia, la temperatura mitjana de l'abril ha estat 3 graus centígrads superior a l'habitual. I la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha declarat l'estat d'excepcionalitat per sequera extraordinària a la conca del Segre. Malgrat les pluges dels últims dies, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) no estudiarà fins a finals de juny si pot desactivar l'excepcionalitat en algun territori.