Jornada sobre les estratègies d’estudi i difusió del patrimoni jueu a Catalunya
La Jornada vol destacar la importància del Llegat jueu a la ciutat i donar a conèixer els treballs de recerca i restauració de materials que, un cop finalitzada l'excavació arqueològica, es continuen duent a terme
La Jornada vol destacar la importància del Llegat jueu a la ciutat i donar a conèixer els treballs de recerca i restauració de materials que, un cop finalitzada l'excavació arqueològica, es continuen duent a terme des d'ambdues entitats per tal de valoritzar aquest patrimoni. En la primera part de la jornada s'ha organitzat una la taula rodona on hi participaran tècnics/es provinents de ciutats on el Llegat jueu s'està reivindicant. L'objectiu és reflexionar entorn de les estratègies i els reptes de la divulgació de la història de les comunitats jueves a Catalunya.
En la sessió de la tarda hi participaran investigadors/es que donaran a conèixer els resultats aportats per l'estudi de les restes arqueològiques recuperades durant les excavacions al Barri de la Cuirassa (objectes metàl·lics, fustes, restes faunístiques, vasos ceràmics, etc). L'objectiu serà el de donar a conèixer la potencialitat científica i arqueològica d'aquest jaciment que ha aportat informacions claus per al coneixement de les comunitats jueves d'època medieval a Lleida, i sobre els processos que van portar a la crisi i abandó d'un dels barris jueus més importants de Catalunya.
La inauguració de l'Exposició "EFÍMERA. Recuperant la Cuirassa" és el preàmbul d'aquestes jornades. La mostra és una selecció de peces procedent d'una de les cases cremades a l'atac del call on es poden veure estris de la vida quotidiana, que han estat restaurats pel STC- Laboratori d'Arqueologia de la UdL.
Més informació:
PREMSA UdL / divendres, 20 de maig de 2022
Un suport de tenalla únic a la península, en una exposició efímera a la UdL
Forma part del patrimoni recuperat pels arqueòlegs a l'antic call jueu de la ciutat