Presentació dels resultats de l’enquesta sobre l’estat de la digitalització i adopció de l’agricultura de precisió al sector agroalimentari a Catalunya
- Lloc:
- Sala d’Actes del DACC (Barcelona) i en remot
- Inici:
- |
Jornada Tècnica: Presentació dels resultats de l’enquesta sobre l’estat de la digitalització i adopció de l’agricultura de precisió al sector agroalimentari a Catalunya.
Digitaltizació agrària i agricultura de precisió a Catalunya. Com estem? En aquesta jornada es mostraran els resultats de l’enquesta que s’ha realitzat al sector agroalimentari sobre l’estat de la digitalització i adopció de l’agricultura de precisió a Catalunya. En total, s’han obtingut un total d’unes 600 respostes, les quals serviran de base per obtenir una radiografia del grau d’implementació de les noves tecnologies al sector aixi com per detectar noves necessitats formatives del propi sector.
La jornada també pretén informar de l’oferta formativa en noves tecnologies que s’ofereix des de l’Escola Agrària de Cabrils, i recollir les
necessitats formatives per tal d’oferir una formació més personalitzada.
Programa
10.00 h Presentació de la jornada
Joan Gòdia. Director General d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del DACC
10.05 h L'agricultura de precisió i digital a Catalunya
Àlex Escolà. Professor Agregat i coordinador del Grup de Recerca en Agròtica i Agricultura de Precisió (GRAP) de la Universitat de Lleida i del Centre CERCA Agrotecnio
10.20 h Resultats de l’enquesta
Jordi Llorens. Professor Agregat i membre del Grup de Recerca en Agròtica i Agricultura de Precisió (GRAP) de la Universitat de Lleida i del Centre CERCA Agrotecnio
11.10 h Digitalització del sector porcí
Lluís Miquel Plà i Pol Llagostera. Membres de l’equip investigador del projecte TED2021-130829B-100: AI4Pork: Intel·ligència artificial pel sector porcí. Universitat de Lleida
11.30 h Com pot contribuir la formació a la digitalització del sector? El rol de l’Escola Agrària de Noves Tecnologies i Horticultura de Cabrils
Berta Català. Cap de programes de l’Escola Agrària de Noves Tecnologies i Horticultura de Cabrils
11.45 h Torn obert de preguntes i cloenda de la jornada
Glòria Cugat. Subdirectora general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DACC