Jornada tècnica: L’ús de recobriments comestibles per millorar la qualitat i seguretat alimentària

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Hotel Atenea Port (Mataró)
Web:
Jornada tècnica: L’ús de recobriments comestibles per millorar la qualitat i seguretat alimentària
Inici:
 | 

Jornada tècnica: L’ús de recobriments comestibles per millorar la qualitat i seguretat alimentària,

L’any 2014, l’Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) va publicar un informe remarcant el risc de la presència de Salmonella spp. i norovirus en maduixes i altres fruits vermells. Així mateix, aquests productes podrien estar també contaminats amb altres patògens com Escherichia coli O157:H7 o Listeria monocytogenes. Les dades de les alertes alimentàries demostren que les estratègies aplicades actualment no són suficients per garantir la seguretat alimentària d’aquests productes tant en la seva versió en fresc, com en congelat. Davant d’aquesta situació, el grup de recerca de Microbiologia i Tecnologia de Postcollita de la Universitat de Lleida ha desenvolupat un recobriment comestible antimicrobià per tal de minimitzar el risc associat al consum de maduixes i fruits vermells congelats.

Programa

12.00 h Presentació de la jornada
Carme Ponsa Monge. Consellera de teixit productiu de l'àrea de Desenvolupament Econòmic del Consell Comarcal del Maresme

12.10 h Qualitat i seguretat alimentària de maduixes i altres fruits vermells. Estratègies de control del camp a la taula
Pilar Colás Medà. Universitat de Lleida

12.40 h Pausa cafè

13.10 h Aplicació d’un recobriment comestible per reduir el risc microbiològic en fruits vermells congelats
Anna Pié Amill. Universitat de Lleida

13.35 h Millora de la qualitat de maduixa i fruits vermells mitjançant l’aplicació d’un recobriment comestible
Isabel Alegre Vilas. Universitat de Lleida

13.50 h Taula rodona

14.00 h Cloenda de la jornada

Modera: Inmaculada Viñas Almenar. Universitat de Lleida

 

 

L’ús de recobriments comestibles per millorar la qualitat i seguretat alimentària