Conferència: Sostenibilitat alimentària: Com és l’alimentació actual? Com hauria de ser en el futur? Què és l’alimentació sostenible?
III Jornades DOTSS 2024
- Lloc:
- Sala de Juntes de la FEPTS (Cappont)
- Inici:
- |
Conferència de les III Jornades DOTSS 2024: Sostenibilitat alimentària: Com és l’alimentació actual? Com hauria de ser en el futur? Què és l’alimentació sostenible?, amb:
- Maria Blanquer: Experta en educació alimentària, diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona, i tècnica superior en Dietètica i Nutrició.
- Oriol Aldomà i Marc Ibós: Fundadors de Talkual Foods, empresa de les terres de Lleida que comercialitza fruites i verdures imperfectes, promovent un consum sostenible i responsable. La seva missió és reduir el malbaratament alimentari oferint productes que, tot i no complir amb els estàndards estètics del mercat, són perfectament comestibles.
- Oriol Berenguer: Advocat especialista en Dret Alimentari i soci fundador de RECOOP.
L’alimentació actual és un reflex de la societat moderna: ràpida, globalitzada i sovint poc sostenible. Malgrat les àmplies opcions disponibles, ens trobem davant de desafiaments que afecten tant la salut com el medi ambient. La producció massiva d’aliments i els hàbits de consum estan vinculats a problemes com el malbaratament alimentari, l’explotació dels recursos naturals i l’augment d’emissions de CO₂.
En aquesta taula rodona, amb la participació de Maria Blanquer, Talkual Foods (Oriol Aldomà i Marc Ibós) i Oriol Berenguer, es debat sobre la necessitat de replantejar el nostre model alimentari. L’alimentació sostenible es presenta com una solució clau: basada en la producció local, la reducció de residus i un consum més conscient. No només es tracta d’afavorir el planeta, sinó també de promoure una alimentació saludable i accessible per a tothom.
Organitzades per de la Càtedra DOTSS (Desenvolupament d'Organitzacions i Territoris Saludables i Sostenibles).