Concert: Krregades de Romanços presenta 'KR 3.0: de l’oblit a l’escenari'

1r Cicle Música a la UdL

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Sala d'Actes (Rectorat)
Inici:
 | 

Concert del 1r Cicle Música a la UdLKrregades de Romanços presenta 'KR 3.0: de l’oblit a l’escenari'. Romanços a capella en un recorregut pel patromini musical de Ponent, amb:

Raquel García, violí i veu
Montserrat Canela, percussió i veu
Montse Nicuesa, acordió diatònic i veu

Un objectiu: recopilar cançons tradicionals de les terres lleidatanes per salvar-les de l’oblit. Aquesta és la fita que es plantegen les lleidatanes Krregades de Romanços, un trio femení de polifonia vocal que, amb més de 10 anys de trajectòria, ara publica un nou disc. Elles són Montse Nicuesa, Raquel Garcia i Montserrat Canela, que interpreten a cappella o acompanyades d’instruments com el violí, l’acordió diatònic i la percussió tradicional, cançons recopilades de la tradició oral a Les Terres de Lleida. Tal com expliquen elles mateixes ”el disc és una selecció de 15 temes recollits a començaments i durant el segle XX per recol·lectors i recol·lectores de cançons i romanços de tradició oral”.

El resultat de tot plegat és KR 3.0, un treball amb què es vol fer un homenatge a les persones que anaven recollint cançons en risc de quedar en l’oblit si no eren documentades. “Les hem volgut enregistrar perquè formen part del patrimoni musical immaterial de les Terres de Ponent”. Els 15 temes de l’àlbum recullen el llegat de la música oral a les comarques lleidatanes des de La Cançó de Pandero de l’Urgell, publicada el 1907 fins a L’home pobre de València recollida el 1989 per Artur Blasco.

Krregades de Romanços / http://www.krregades.net/ Krregades de Romanços / http://www.krregades.net