BREAKFAST4INNO: Innovació alimentària: noves tecnologies per satisfer nous reptes
BREAKFAST4INNO: Innovació alimentària: noves tecnologies per satisfer nous reptes, amb:
- Olga Martín Belloso: Catedràtica de Tecnologia d’Aliments i responsable del Grup de Noves Tecnologies de Processament d’Aliments d’Agrotecnio. Vicerectora de Transferència delCoeixement de la UdL.
- Jaume Palau Clivillé: Director d’Innovació d’Argal.
Amb el progrés econòmic, els hàbits alimentaris i les demandes dels consumidors evolucionen constantment. Actualment, els aliments han de complir múltiples requisits: ser segurs, saborosos, saludables, còmodes de consumir i, alhora, sostenibles. Això implica evitar ingredients sintètics i reduir l’impacte ambiental associat a la seva producció i distribució.
En aquest context, la indústria alimentària es transforma mitjançant la innovació, on la ciència i la tecnologia actuen com a motors principals. Aquesta simbiosi permet desenvolupar solucions que responen a les exigències d’un consumidor cada cop més conscient dels reptes ambientals i compromès amb la sostenibilitat, equilibrant així la salut humana amb la del planeta.
Aquesta sessió explorarà com la recerca aplicada pot impulsar aquesta revolució alimentària, convertint el coneixement científic i els avenços tecnològics en oportunitats de negoci que responen a les necessitats del mercat i dels consumidors.
BREAKFAST4INNO és una activitat de trobada del sector empresarial i del món de la recerca i la innovació focalitzada en compartir coneixements i difondre els resultats de les investigacions que es porten a terme, detectar necessitats conjuntes i afavorir sinergies buscant l’aplicació d’una innovació empresarial dins processos industrials, nous productes o serveis, noves solucions de gestió, entre altres.


