La Justicia climàtica, un instrument per a la transició ecosocial en la lluita contra el canvi climàtic

Jc_01
Jc_02

Organitzada amb l'Institut de Drets Humans de Catalunya en el marc del 42è Curs Anual de Drets Humans, té per objectiu aproximar aquesta idea a la comunitat universitària de Lleida així com debatre i reflexionar col·lectivament sobre la manera de fer una transició justa.

Programa

15.30h Inauguració, a càrrec de la Dra. Núria Camps Mirabet, vicerectora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació i professora de Dret Internacional Públic i  Relacions Internacionals de la Universitat de Lleida.

15.45h Conferència “Del desenvolupament sostenible a la justícia ambiental, climàtica i ecològica”, a càrrec de la Dra. Susana Borràs Pentitat, professora de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals i coordinadora del Màster Universitari de Dret Ambiental de la Universitat Rovira i Virgili.

17.00h Descans.

17.30h Taula rodona “Propostes per a una transició ecosocial justa” amb participació de Júlia Martí Comas, investigadora en béns comuns i ecofeminismes a l’Observatori del Deute de la Globalització i Juan Bordera Romá, escriptor, periodista freelance a CTXT, la Marea, El Salto, Monthly Review, ElDiario.es, i Público entre d’altres mitjans, i activista pel clima.

Moderació: Dr. Pere Enciso Rodríguez, professor d’Economia i director de la unitat de Cooperació i Solidaritat de la Universitat de Lleida.

Tota la comunitat universitària pot apuntar-s'hi i també esta oberta també la resta de públics. Per als estudiants de grau de la UdL aquesta activitat dóna dret al reconeixement de 1 crèdit ECTS. La matrícula és gratuïta en aquest formulari.

La jornada és presencial a la Sala de videoconferències de Centre de Cultures i de Cooperació Transfronterera de Cappont (Edifici de la biblioteca).

Avaluació de la matèria transversal:

1.- Assistència a les dues activitats de la tarda.

2.- Fer una ressenyar amb les principals idees de les activitats incloent una opinió personal crítica de mínim 2 pàgines i màxim de 3 pàgines amb lletra Calibri 12 i espaiat senzill.

Cal presentar aquesta ressenya a l'adreça cooperacio@udl.cat

Data límit: 31 de maig de 2024