Tecnologia d'Aliments s'agermana amb la DOP Les Garrigues
El grup de recerca d'Antioxidants farà un estudi per millorar la vida útil dels olis
Descarregar pdfEl departament de Tecnologia d'Aliments de la Universitat de Lleida (UdL) i la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Les Garrigues s'han agermanat aquest dissabte en el marc de la 56a Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i Les Garrigues que ha tingut lloc el cap de setmana a les Borges Blanques.
Aquest agermanament és un reconeixement al departament de la UdL, en particular al Grup de recerca d'Antioxidants -especialitzat en oli d'oliva-, "per la seua vocació en transferir coneixements i resultats de la seua recerca a empreses i productors d'olis d'oliva verges emparats per la DOP Les Garrigues", explica Mª Paz Romero, responsable del grup, que afegeix que en breu, duran a terme un estudi per millorar la vida útil dels olis.
Des de fa més de 20 anys, el Departament de Tecnologia d'Aliments i la DOP Les Garrigues col·laboren en el control de qualitat d'olis, l'assessorament en activitats del procés productiu i en iniciatives de promoció i difusió de la qualitat, la composició i els beneficis per a la salut dels olis verges d'oliva, en especial dels provinents de la varietat Arbequina, majoritària en les zones de cultiu d'aquesta DOP.
Empreses que hi estan associades han estat promotores i observadores de projectes del Grup d'Antioxidants i s'han implicat en la docència de graus i màsters de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la UdL cedint materials per a les classes pràctiques i oferint la possibilitat que l'estudiantat visiti les empreses.