Notícies

 Descarregar pdf

 Nova direcció a l'IL

L'any 2013 naixia l'Institut de Llengües de la mà del Vicerectorat d'Estudiants, Postgrau i Formació Contínua, amb la vicerectora Neus Vila al capdavant. A l'inici d'aquesta etapa, la direcció de l'Institut va anar a càrrec de la catedràtica Marta Giné, que va aconseguir que el servei s'anés consolidant, amb una oferta creixent de cursos de diferents llengües, d'exàmens oficials, d'activitats de dinamització. Abans de l'Institut de Llengües el servei va tindre altres noms, Servei Lingüístic i, anteriorment, Servei de Llengua i Terminologia.

Enguany s'enceta una nova etapa de l'Institut, amb una nova direcció, la doctora Montserrat Casanovas, que prové de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, i formant part d'un nou vicerectorat, el de Cultura i Extensió Universitària, amb el doctor Joan Busqueta al capdavant.

 

 Grup de conversa occità-aranès

L'Institut de Llengües de la UdL amb la col·laboració de l'associació Es Paums organitza un grup de conversa en occità-aranès.

Les trobades es fan els dimecres, a les 19 h, al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del campus de Cappont (carrer Jaume II, 67). La matrícula al grup de conversa en pot fer a través d'aquest FORMULARI.

Aquesta activitat és gratuïta.

 Premis Llanterna Digital 2020

Els Premis Llanterna Digital volen contribuir al coneixement i al foment de l’ús de la llengua catalana, de l’aranès -occità de l’Aran- i de la llengua de signes catalana, a través de la creació de curtmetratges.

L’objectiu dels premis és incentivar l’elaboració de curtmetratges sobre alguna de les llengües pròpies de Catalunya, a través d’un treball creatiu i/o d’equip. Els treballs han d’aprofundir i difondre el coneixement sobre la llengua catalana, l’aranès o la llengua de signes catalana.

També volen promoure l’adquisició de coneixements i experiència audiovisual i tecnològica dels participants.

Els Premis Llanterna Digital de la Direcció General de Política Lingüística són fruit de la iniciativa i la col·laboració de la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, integrada per la Direcció General de Política Lingüística; el Consorci per a la Normalització Lingüística, CNL de Lleida; els serveis territorials d’Ensenyament, de Salut i de Justícia de la Generalitat de Catalunya; l’Institut de Llengües de la Universitat de Lleida; l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida, el Servei Lingüístic de Comissions Obreres i el Conselh Generau d’Aran.

L’edició 2020 dels premis

Termini de presentació dels curtmetratges: de l'1 d'octubre al 30 d’abril del 2020.

Com a novetat destacada en aquesta edició, s’incorpora la llengua de signes catalana.

Enguany els premis aprofiten el centenari del naixement de Teresa Pàmies, testimoni de l’exili a ciutats com Mèxic, París i Praga, per convidar a fer una reflexió sobre les llengües en el país d’acollida.

Trobareu les bases i la resta d'informació a:

   Darrera modificació: