Activitats

 Descarregar pdf

 

 Visita guiada en anglès a l'exposició Pintura flamenca i holandesa del Museu de Ginebra al CaixaForum de Lleida

Una vintena de persones (alumnes dels nostres cursos d'anglès i membres de la comunitat universitària) van poder visitar aquesta exposició al CaixaForum de Lleida. La visita es va dur a terme el passat 13 de novembre de 2017.

 pinturaflamenca2
 pinturaflamenca1
 pinturaflamenca

 


 

The Three Boxes Escape Room

L'Institut de Llengües va organitzat el passat mes de desembre el primer Escpae Room en anglès. La iniciativa va tindre molt bona acollida i els participants, 19 estudiants d'anglès de l'Escola d'Idiomes de la UdL, van gaudir molt.
 
 escaperoom

 

 

Participació de l'IL en la III Jornada Francòfona d'Impuls al Batxibac

La III Jornada Francòfona d'Impuls al Batxibac es va dur a terme a la UdL el passat 24 de gener de 2018, organitzada per l'ICE_CFC, amb conferències  inaugurals a càrrec de l'escriptor lleidatà Ramon Usall i d'Alícia Piquer, de la Universitat de Barcelona, taules rodones simultànies (amb participació d'alumnes de francès de l'IL) i amb tallers simultanis duts a terme, entre altres, per personal docent de l'Institut de Llengües (la professora de francès Katerina Valentova).

El programa Batxibac, impartit en els centres específicament autoritzats pel Departament d’Ensenyament, permet l’alumnat cursar un currículum mixt que suposa fer un terç de l’horari lectiu del batxillerat en llengua francesa i cursar les matèries Llengua i literatura franceses i Història de França. Per accedir al Batxibac l’alumnat ha de demostrar un nivell bàsic de francès, equivalent al B1 del Marc Europeu de Referència per a les Llengües.


L’alumnat que cursi el currículum mixt, a més d’obtenir el títol de batxiller si supera totes les matèries cursades, obtindrà també el diploma de baccalauréat si supera una prova externa que es desenvolupa íntegrament en francès.

batxibac2

 

batxibac3

batxibac4

 


Activitats d'acollida lingüística i cultural

Actvitats per als estudiants dels cursos inicials de català i per als estudiants de mobilitat

 


 

Sortida al monestir de Vallbona de les Monges i a la cooperativa l'Olivera (26 de novembre de 2016)

34 estudiants de mobilitat i 6 voluntaris lingüístics van fer aquesta ruta, que combinava la descoberta del monestir cistercenc femení de Vallbona de les Monges amb l'elaboració del vi i l'oli a la cooperativa l'Olivera, que ocupa persones amb discapacitats psíquiques.

 

 vallbona
 olivera2
 vallbona1
 olivera1

 

 

Sopar internacional de Nadal

Com cada any, el Voluntariat Lingüístic organitza un sopar de Nadal per donar a conèixer les tradicions catalanes alhora que els estudiants de fora ens expliquen les seues. Per començar, cada estudiant nouvingut porta menjar típic del seu lloc d'oirgen perquè puguem fer-ne un tast. A l'iinci del sopar, ens expliquen com està cuinat: ingredients, cocció... És una manera d'enriquir-se mútuament.

 

sopar

 

 sopar3

sopar2

sopar1

sopar4

 

 

 

Formació per als voluntaris lingüístics


 

XVII Trobada del Voluntariat Lingüístic Universitari

Participació de 8 voluntaris en representació de la UdL a la XVII Trobada de Voluntariat Lingüístic Universitari que es va fer a Moraira del 10 al 13 de novembre de 2017. Van poder escoltar conferències, van participar en diferents tallers i, potser, el més important: van intercanviar experiències amb la resta de voluntariats lingüístics universitaris.

 

 trobada (3)
 trobada (2)

 trobada (1)

trobada (4)

 


 

Tallers formatius per als voluntaris lingüístics.

Taller de Llengua de Signes Catalana i Taller d'Autogestió de la Interculturalitat

Enguany en el programa de formació per als voluntaris lingüístics s'han dut a terme 2 tallers, el Taller de Llengua de Signes Catalana, a càrrec de Marisa Alvarado i Ignasi Martin de l'associació lleidatana Junts Trenquem Barreres, i el Taller d'Autogestió de la Interculturalitat, a càrrec de Jordi Pujol Nadal, tècnic lingüístic de la UPC.

Els tallers es van fer el dissabte 18 de novembre de 2017 i hi van participar 12 voluntaris lingüístics.

 

tallersignes

tallersignes1

tallerinter2

tallerinter1

 

 

 Formació per al professorat de l'Escola d'Idiomes de la UdL

La Seqüència Didàctica: una Eina per al Desenvolupament de la Competència Comunicativa en L2

El passat 1 de desembre el professorat de l'Escola d'Idiomes de la UdL va assistir al taller sobre la Seqüència Didàctica dut a terme per Eva Surribas i Yolanda Menjíbar, professores d'alemany a l'Escola Oficial d'Idiomes de Barcelona-Drassanes i membres del grup de professors-investigadors GRAULA, coordinat per Olga Esteve de la UPF.

 

formacioprof

formacioprof1

formacioprof2


 

 

 

 

 

   Darrera modificació: