Activitats
Descarregar pdfL'ús de les terceres llengües a la UdL
Visita guiada en anglès als cellers de Raimat
24 persones (alumnes dels nostres cursos d'anglès i membres de la comunitat universitària) van poder visitar els diferents racons dels cellers de Raimat. La visita es va dur a terme el 26 de novembre de 2016.
Visita guiada en anglès a l'Espai Mayoral d'Art de Verdú
Obra de teatre en francès
Moulin Rouge (16 de gener de 2017)
La companyia La Bohéme Théâtre va representar en francès l'obra Moullin Rouge a la sala d'actes de l'Edifici de Rectorat de la UdL. Unes 150 persones van omplir la sala i van poder gaudir de l'espectacle.
Participació de l'IL en la II Jornada francòfona d'impuls al Batxibac
Jornada francòfona d'impuls al Batxibac a Lleida que va tindre lloc el 25 de gener de 2017 organitzada per l'ICE_CFC, amb una conferència inaugural a càrrec del Dr. Pere Solà (UdL), taules rodones simultànies (amb participació d'alumnes de francès de l'IL) i amb tallers simultanis duts a terme per personal docent de l'EOI (Lleida, Tàrrega i la Seu d'Urgell) i per personal docent de l'Institut de Llengües (la professora de francès Katerina Valentova, amb un taller sobre jocs lingüístics, expressions idiomàtiques).
El programa Batxibac, impartit en els centres específicament autoritzats pel Departament d’Ensenyament, permet l’alumnat cursar un currículum mixt que suposa fer un terç de l’horari lectiu del batxillerat en llengua francesa i cursar les matèries Llengua i literatura franceses i Història de França. Per accedir al Batxibac l’alumnat ha de demostrar un nivell bàsic de francès, equivalent al B1 del Marc Europeu de Referència per a les Llengües.
L’alumnat que cursi el currículum mixt, a més d’obtenir el títol de batxiller si supera totes les matèries cursades, obtindrà també el diploma de baccalauréat si supera una prova externa que es desenvolupa íntegrament en francès.
|
Activitats d'acollida lingüística i cultural
Actvitats per als estudiants dels cursos inicials de català i per als estudiants de mobilitat
Castanyada (27 d'octubre de 2016)
70 estudiants de mobilitat van participar en aquesta activitat l'objectiu de la qual era poder tastar castenyes, panellets, moscatell i mistela. Els 11 voluntaris lingüístics que hi van assistir, a més de preparar l'activitat, van explicar als estudiants nouvinguts en què consistia aquesta tradició.
Sortida al monestir de Vallbona de les Monges i a la cooperativa l'Olivera (26 de novembre de 2016)
28 estudiants de mobilitat i 6 voluntaris lingüístics van fer aquesta ruta, que combinava la descoberta del monestir cistercenc femení de Vallbona de les Monges amb l'elaboració del vi i l'oli a la cooperativa l'Olivera, que ocupa persones amb discapacitats psíquiques.
Formació per als voluntaris lingüístics
XVI Trobada del Voluntariat Lingüístic Universitari
Participació de 12 voluntaris en representació de la UdL a la XVI Trobada de Voluntariat Lingüístic Universitari que es va fer a Benicàssim del 10 al 13 de novembre de 2016. Van poder escoltar conferències, comunicacions i les experiències de persones que en algun moment de la seua vida van estar vinculades als voluntariats lingüístics i que ara ocupen càrrecs importants en els diferents àmbits: socials, institucionals, universitaris... I, potser, el més important: van intercanviar experiències amb la resta de voluntariats lingüístics universitaris.
|
Taller formatiu per als voluntaris lingüístics
Conversem?: suport a l'aprenentatge de català inicial fora de l'aula
El dissabte 19 de novembre es va dur a terme un curs adreçat als voluntaris lingüístics, a càrrec de Jordi Pujol Nadal, tècnic lingüístic de la UPC. El curs, de 4 hores de durada, perquè els voluntaris es familliaritzessin amb el material CONVERSEM? SUPORT A L'APRENENTATGE DE CATALÀ INICIAL FORA DE L'AULA, que ha de servir per posar-lo en pràctica amb els alumnes d'A1 de català.
|