Comissió de Medi Ambient / Mobilitat sostenible

 Descarregar pdf

La Mobilitat a la UdL

La Universitat de Lleida compta amb 8.500 estudiants i 1.500 treballadors/és (PAS i PDI) que es desplacin diàriament per anar a estudiar o treballar des del seu lloc de residència habitual als respectius campus. Això genera uns importants moviments pendulars en una ciutat que no supera els 140.000 habitants. El pes de la comunitat universitària és, consegüentment, de rellevància en una ciutat intermèdia com és la de Lleida.

Per aquesta raó la Comissió de Medi Ambient de la UdL, pretén incentivar la mobilitat sostenible en totes les seves variants; promocionar l'ús de la bicicleta, el transport públic i la utilització sostenible del vehicle. D’aquesta manera, es vol lluitar contra les congestions de trànsit urbans, l’escalfament global ocasionat per CO2 o la dependència als recursos energètics.

Per dur a terme aquestes polítiques comptem amb el servei de préstec de bicicletes als membres de la comunitat universitària. Gestionem les bicicletes intercampus que són a disposició del PDI i PAS per facilitar el transport entre els diferents campus.

 


 

Què és la Mobilitat Sostenible i Segura?

La mobilitat sostenible és aquell desplaçament que procura reduir, en la mesura del possible, l’impacte sobre el medi ambient. Les polítiques de les administracions sobre mobilitat sostenible estan orientades a facilitar l’accés dels ciutadans al treball, als serveis o a l’estudi mitjançant transports sostenibles com anar a peu, amb bicicleta o amb transport públic. D’aquesta manera, es vol lluitar contra les congestions de trànsit urbans, l’escalfament global ocasionat per CO2 o la dependència als recursos energètics.

 Actuacions per potenciar la Mobilitat Sostenible i Segura a la UdL

Davant la realitat que la mobilitat dels membres de la UdL és un fet molt rellevant dins la ciutat de Lleida, des del Vicerectorat d'Infraestructures i de l'Estudiantat es planteja potenciar la mobilitat sostenible i segura per a reduir els costos mediambientals dels milers de desplaçaments universitaris mitjançant les següents línies d'actuació:

 

  • El carnet d'UdL per ser alhora el bitllet de transport gràcies a la incorporació del xip.
  • La Universitat participa en el Pla de Mobilitat de l'Ajuntament de Lleida. [+]
  • L'Oficina Tècnica d'Infraestructures i l'Ajuntament de Lleida ha instaurat aparcaments de bicicleta en tots els campus universitaris.
  • El Campus d'Excel·lència Iberus inclou unes línies d'actuació per fomentar la mobilitat sostenible i segura, com són; pacificació viària dels campus i els aparcaments segurs per a bicicletes. [+]

Programa de Cessió de Bicicletes a Estudiants de la UdL

La Universitat de Lleida contribueix a promocionar la bicicleta com a mitjà de transport eficient, ràpid, econòmic, còmode i saludable. Per aquest motiu, una de les accions de promoció de l'ús de la bicicleta com a mitjà de mobilitat sostenible a la ciutat de Lleida és la convocatòria per a la cessió de bicicletes per a l'estudiantat.
 

Convocatòria 

Sol·licitud

Sol·licitud

 A més en aquesta secció hi trobareu enllaços d’interès sobre els temes de mobilitat sostenible, consell d’ús de la bicicleta, per l´ús del vehicle compartit amb aplicacions com Bla-Bla Car.

 

 

Estudis i referències:

Estudi per la millora de la seguritat dels aparcaments de bicicletes per la Universitat de Lleida
Mou-te per Lleida [+]  
Bicicleta Club de Catalunya [+]
Autoritat Territorial de Mobilitat de Lleida [+]

Mobilitat sostenible, Generalitat de Catalunya [+]


Enllaços d'interès:

7 raons sorprenents per a usar la bici
Deu raons per les quals és saludable anar amb bicicleta
Com lligar la bicicleta al carrer
Consells de Seguretat per protegir la bicicleta
Mou-te en bicicleta: el robatori ja no és excusa
Moure "amb Bicicleta": Lleida
Plànol de carril bici i rutes segures Guia de la bicicleta

Vídeo: Que no et robin la bici
Vídeo: Circulant amb bici amb seguretat

Adreça electrònica del BACC-Lleida:

lleida@bacc.info

Altres enllaços: Federació Catalana de Ciclisme - Delegació de Lleida:

http://www.svt.es/fcclleida/

Clubs de ciclisme de la província de Lleida:

http://www.ciclisme.cat/clubs.php?comarca=Segri%E0&palabras=
http://www.bikesportlleida.com/
http://www.bttlleida.com/

Itineraris en BTT:

http://www.lleidatur.com/cat/btt.html
http://www.castellsdelleida.com/index.php?module=pnActivitats&nav=llistat&filtre=tipus:eq:16
http://rutasenbici.org/

Altres webs interessants:

http://www.turismedelleida.com/
http://bici-vici.blogspot.com/

 

   Darrera modificació: