Presentació de l'assaig: Una nova cultura per al poble. El Congrés de Cultura Catalana i la modernització de la catalanitat

Amb Manuel Lladonosa (catedràtic d'Història Contemporània de la UdL) i Mariona Lladonosa (professora del Departament de Geografia i Sociologia de la UdL)

Xavier Graset conversa al programa Més324 amb Manuel Lladonosa (catedràtic d'Història Contemporània de la UdL) i Mariona Lladonosa (professora del Departament de Geografia i Sociologia de la UdL), autors de l'assaig Una nova cultura per al poble. El Congrés de Cultura Catalana i la modernització de la catalanitat (1975-1977).
 
El Congrés de Cultura Catalana, impulsat entre el 1975 i el 1977, va ser una de les experiències de mobilització social i cultural més importants del catalanisme contemporani sorgit de la iniciativa de nombroses entitats, grups i persones vinculades a les formes de renovació cultural de la dècada de 1970. Aquest llibre fa un recorregut a fons per la seva gestació, trajectòria i influència en el conjunt dels Països Catalans, i planteja, a través d’un estudi històric i sociològic minuciós, la relació entre catalanisme, transició i identitat nacional; una aproximació que ens permet copsar-ne la importància i entendre com es va promoure i com va evolucionar.
 
12/11/2021 / Més 324