Formació d'escolars de Primària en reanimació

Medicina col·labora en el projecte 'Infants salvant vides – Suport Vital Bàsic'

Descarregar pdf
taller RCP2
Sessió a l'Escola Magí Morera / Foto: Oriol Yuguero (Medicina UdL)
Professorat de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida (UdL) col·labora per primer cop en el projecte Infants salvant vides – Suport Vital Bàsic de l'Ajuntament, que té com a objectiu ensenyar a nenes i nens de Primària com es realitza la reanimació cardiopulmonar (RCP) bàsica. Els professionals, també membres del Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, acaben aquesta setmana un cicle de quatre tallers en diferents col·legis de la capital del Segrià. La Facultat cedeix tot el material, com ara els maniquís per fer la RCP o els desfibril·ladors portàtils.
 
Les classes d'educació sanitària que es van iniciar a l'abril s'han fet a les escoles Enric Farreny, Príncep de Viana i Magí Morera i Galícia. Dijous tindrà lloc la darrera sessió a l'Institut Escola Torre Queralt. Hi participen les professores de Medicina Anna Moreno i Aurora López. Les sessions, de dos hores, combinen la teoria i la pràctica. Al final, l'alumnat entrena les maniobres de reanimació cardiopulmonar i l'ús dels desfibril·ladors externs automàtics (DEA).
 
L'objectiu dels tallers és augmentar els coneixements dels infants de 10 i 11 anys en relació a les actuacions en situacions d'emergència i oferir-los habilitats per a que puguin realitzar les maniobres de reanimació cardiopulmonar de manera eficaç. "L'entorn escolar un espai d'aprenentatge idoni per tal de desenvolupar les competències relacionades amb els primers auxilis. De fet, en aquest tipus d'accions es produeix l'efecte multiplicador, ja que els alumnes habitualment ensenyen la tècnica a altres amics i familiars", destaquen els organitzadors.
 
Text: Comunicació Paeria / Premsa UdL