Una doctora de la UdL, millor investigadora jove a Canadà

Ángela Cánovas, especialista en genètica animal

Descarregar pdf
12-07-17_premiETSEA
Cánovas, en l'acte celebrat a Baltimore Foto: @angela_canovas
Ángela Cánovas, doctora per l'Escola de Doctorat de la Universitat de Lleida (UdL), ha rebut el premi a la millor investigadora jove de la Societat Canadenca de Ciència Animal (CSAS). La jove, que també va completar els seus estudis de grau a la UdL, a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària, ha estat guardonada amb el 2017 CSAS Young Research Award at ASAS-CSAS per la seua investigació en genètica animal que actualment duu a terme a la Universitat de Guelph, a Ontario. 

El jurat ha valorat que en menys de dos anys ha liderat projectes de recerca amb un pressupost que supera els quatre milions de dòlars i ha establert un laboratori i grup propi d'investigació (Canovas Lab) amb quinze persones contractades a càrrec seu.
Així mateix, han valorat que Cánovas sumi més de quaranta articles científics publicats, més de cent articles i presentacions en congressos internacionals i quinze ponències a Austràlia, el Canadà, els Estats Units i diversos països a Europa.

Ángela Cánovas va defensar la seua tesi a la UdL l'any 2011. Dirigida per Romi Pena, del departament de Ciència Animal de l'ETSEA, va centrar el seu treball en Genes asociados con la deposición y composición de grasas en porcino: estudios de expresión génica, proteínas y genética funcional y estructural